UMC St Radboud


Radboud Kinderziekenhuis helpt WereldOuders in Haïti 21-01-2010

Hoofd van het Radboud Kinderziekenhuis Maarten Hoekstra heeft een cheque van EUR 20.000,- overhandigd aan Annuska Heldrin, programmadirecteur van WereldOuders. Het geld is bedoeld voor het Kinderziekenhuis St Damien van WereldOuders in Tabarre, Port-au-Prince, op Haïti. St Damien is op dit moment ingericht als noodhospitaal. Daarnaast is een deel van de gift bestemd voor de mobiele klinieken die worden opgezet in de sloppenwijken van Haïti.

Beide ziekenhuizen hebben ook de intentie uitgesproken om te komen tot een structurele samenwerking. Momenteel wordt onderzocht of Radboud Kinderziekenhuis het Kinderziekenhuis van WereldOuders op Haïti op andere manieren kan steunen. Bijvoorbeeld door het uitzenden van personeel.

Giro 1171

WereldOuders is al meer dan twintig jaar actief op Haïti en werkt met honderden lokale medewerkers. Per jaar helpt WereldOuders zo´n 65.000 kinderen. Haïti is één van de armste landen ter wereld. De gemiddelde leeftijd is slechts 16 jaar. Een op de drie kinderen sterft voor zijn vijfde levensjaar. Haïti werd eerder getroffen door verschillende rampen en begon net aan de wederopbouw. Hulp is heel hard nodig. Mensen kunnen hun giften overmaken op giro 1171 onder vermelding van noodactie Haïti WereldOuders.