Gemeente Andijk


Bijeenkomst over opstarten van Bed & Breakfast

22-01-2010
Voor iedereen die met de gedachten loopt om in te spelen op de behoefte van kleinschalige en laagdrempelige verblijfsrecreaties zoals een Bed & Breakfast, houden de gemeenten Andijk en Medemblik, in samenwerking met het Ontwikkelingsbedrijf Noord-Holland Noord, op dinsdag 2 februari 2010 een informatiebijeenkomst. Deze bijeenkomst wordt gehouden in Imkerij De Bijenstal, Oosteinde 41, 1674 NC Opperdoes. Inloop vanaf 19.30 uur en start programma om 20.00 uur.

Toerisme en recreatie zijn sinds jaar en dag belangrijke pijlers onder de economie van Noord-Holland Noord. Voldoende logiesaccommodatie van voldoende niveau is een belangrijke voorwaarde om (meer) toeristen en recreanten aan te trekken. Op dit moment is het aanbod van kleinschalige maar kwalitatief goede accommodaties in vrijwel de hele regio nog beperkt, terwijl de vraag toeneemt. De economische recessie zal hier zeker één reden van zijn.

Doel van de bijeenkomst is het geven van informatie, voor diegene die geïnteresseerd zijn in het opzetten van B&B, Restinn of een Hotel de Boerenkamer, maar nog niet precies weten wat hierbij komt kijken. Er zal breed informatie gegeven worden over wetten & regelgeving, subsidietips, marketing, kosten en baten, ondersteuning en gastheerschap. De bijeenkomst is tevens bedoeld voor mensen die inmiddels al een B&B accommodatie runnen en willen uitbreiden, de zaken professioneel willen oppakken of partners zoeken om mee samen te werken. Ook zijn er sprekers uitgenodigd en is er een vraaggesprek met ondernemers.

Naast het Ontwikkelingsbedrijf Noord-Holland Noord zal aanwezig zijn het Steunpunt Verblijfsaccommodatie Noord-Holland, dat in een presentatie ingaat op welke mogelijkheden er zijn en de eventuele ondersteuning bij starten logiesaccommodatie. Ook gaat Hostmanship in op de kwaliteit van de gastvrijheid, en komen ondernemers met een succesvolle logiesaccommodatie (inspiratie) in een paneldiscussie aan het woord. Om omstreeks 22 uur is de bijeenkomst afgelopen.

Voor meer informatie over dit bericht, kunt u contact opnemen met Wiebe de Bruin, beleidsmedewerker van de gemeente Andijk, telefoonnummer: 0228-595064, op maandag, dinsdag en donderdag bereikbaar.

template afbeelding

Gemeente Andijk | Middenweg 73 | 1619 ZG | info@andijk.nl | www.andijk.nl |