Gemeente Leidschendam-Voorburg


Beroepenbeurs voor VMBO-leerlingen in Fokkerterminal in de Binckhorst

22 januari 2009 - De beroepenbeurs voor VMBO-leerlingen 'Spots on Jobs' is deze week in de Fokkerterminal op de Binckhorst van start gegaan. Leerlingen van het St. Maartenscollege, Veurs Voorburg en het Veurs College (klassen 2, 3 of 4) hebben de beurs bezocht. De beroepenbeurs duurt tot en met zaterdag 23 januari. wethouder Astrid van Baalen op de beroepenbeurs Wethouder Astrid van Baalen (wethouder van onderwijs) nam op 21 januari een kijkje.

'Spots on Jobs' biedt de leerlingen een persoonlijk programma aan dat op school is voorbereid. Alle Regionale OpleidingsCentra (ROC) uit de regio werken samen om de leerlingen goed te kunnen voorlichten over opleidings- en beroepskeuze. Zo proberen ze te voorkomen dat de jongeren een verkeerde beroepskeuze maken. Want door een verkeerde keuze verlaten jongeren gauw de 'schoolbanken' te vroeg.

Ook meer dan 50 bedrijven laten zien welk beroep de jongeren moeten kiezen om in die bedrijven te kunnen werken. De jongeren kunnen kennismaken met Ipse, Hema, Albert Heijn en Gerritse IJzerwaren. Ook de horeca is vertegenwoordigd, naast beveiligingsbedrijven, politie, Koninklijke Marechausee enz.

Zaterdag 23 januari zijn alle leerlingen van leerjaar 3 en 4 hartelijk welkom. Ook de HAVO- en MBO-leerlingen, die willen doorstromen naar het HBO, zijn met hun ouders van harte welkom. Zij kunnen informatie inwinnen over alle HBO-opleidingen, bij de Haagse Hogeschool en InHolland.

Meer informatie op de website www.spotsonjobs.nl