Politie Utrecht

Persberichten Lekstroom, 11.20 uur

Utrecht, 22-01-2010

Fietsster gewond

HOUTEN Een fietsster raakte op donderdag 21 januari gewond bij een aanrijding met een motoragent.

Rond 15.15 uur reed een motoragent van district Lekstroom over een fietspad in Houten. Hij volgde daar een bromfiets, die hij naar de plaats van een bromfietscontrole wilde geleiden. Op de kruising van twee fietspaden op de Schuilhoeve-Graanhoeve zag de agent te laat dat een 45-jarige fietsster uit Houten vanaf rechts de kruising op reed. Daardoor ontstond een aanrijding.

De Houtense viel en kwam daarbij op haar hoofd terecht. Zij werd per ambulance naar het UMC in Utrecht gebracht. Daar bleek dat zij een forse hoofdwond en een (mogelijk zware) hersenschudding had opgelopen. Zij werd een dag ter observatie opgenomen. De motoragent liep geen letsel op. Door de afdeling Verkeersongevallenanalyse van de Verkeerspolitie Utrecht is ter plaatse een onderzoek ingesteld.

Vrouw thuis overvallen

NIEUWEGEIN Op donderdag 21 januari is een 49-jarige vrouw in haar huis door twee onbekende mannen overvallen. Het slachtoffer wist de daders uiteindelijk het huis uit te krijgen.

Rond 20.30 uur kreeg de politie een melding dat de 49-jarige vrouw in haar woning aan de Ratelaar overvallen was door twee personen. De vrouw was haar vuilniszakken buiten aan het zetten toen zij door twee onbekende mannen haar huis werd ingeduwd. Daarbij werd de vrouw ook geslagen. Mogelijk waren de overvallers in bezit van een wapen. De 49-jarige sloeg in paniek om zich heen, waardoor de twee mannen op de vlucht sloegen.

De politie is op zoek naar getuigen. Heeft u informatie over deze overval, belt u dan met de politie van het district Lekstroom: 0900 8844.

Verzet bij aanhouding

VIANEN De politie heeft op donderdag 21 januari een winkeldief ingerekend, die zich bij zijn aanhouding stevig verzette.

De man werd in een winkel aan de Vijfheerenlanden betrapt toen hij zonder te betalen weg wilde lopen. De man werd aangesproken en gevraagd mee lopen naar een kantoor van de winkel. In eerste instantie werkte de man mee, maar wilde daarna toch de winkel verlaten. Op dat moment kwamen twee agenten de winkel binnen. Zij waren door de winkel gebeld om de verdachte aan te houden. Bij zijn aanhouding begon de man zich hevig te verzetten. Ook vertelde een getuige dat de man vermoedelijk een mes had. Omdat de man zich verzette en regelmatig een hand in zijn zak deed waren de agenten genoodzaakt om pepperspray te gebruiken. Dat had in eerste instantie niet het gewenste effect, de man bleef zich verzetten. Hij kon uiteindelijk met gepast geweld worden aangehouden. De verdachte is een 29-jarige man uit Vianen. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.