Politie Drenthe

Vrijdag

Provincie Drenthe, 22-01-2010

Politie controleert verkeer

Donderdag en vrijdag controleerde de politie op meerdere plaatsen in Drenthe op het juist naleven van de verkeersregels. Daarbij zijn in totaal 35 weggebruikers bekeurd. Ook werden vier bestuurders aangehouden die onder invloed een auto bestuurden.

Verlichting

Op de Schipborgweg in Zuidlaren zijn vrijdagmorgen negen fietsers bekeurd omdat ze de verlichting niet voor elkaar hadden. Donderdagmorgen zijn in het gebied Noordenveld/Tynaarlo 11 fietsers voor hetzelfde feit bekeurd.

Snelheid

Tijdens snelheidscontroles in Lheebroek en op de Musels in Beilen zijn zes snelheidsovertreders bekeurd. Van twee van hen, een 21 jarige man uit Diever en een 30 jarige man uit Dwingeloo, vorderde de politie het rijbewijs in omdat ze met een snelheid van 132 en 130 km per uur over deze 80 km weg reden. Op de Dordsestraat in Emmen bekeurde de politie donderdagavond een 24 jarige Poolse man die tijdelijk verblijft in Klazienaveen. De man reed met 124 km/uur over deze 50 km weg. Zijn rijbewijs is ingevorderd en zijn auto is in beslag genomen

Overige overtredingen

In Noordenveld/Tynaarlo bekeurde de politie donderdagmorgen zeven bestuurders die geen autogordel droegen en één die niet handsfree belde.

Alcohol

Donderdagavond zijn op de Spieregerweg tussen Spier en Dwingeloo 454 bestuurders gecontroleerd op het gebruik van alcohol. Drie personen hadden iets gedronken maar bleven onder het maximaal toegestane alcoholpromillage.

RODEN Op de Brink in Roden hield de politie donderdagmiddag een 55 jarige automobilist uit Roderesch aan. De man had gedronken (710 ugl). Zijn rijbewijs is ingevorderd. Met een rijverbod van acht uur en een proces-verbaal voor het rijden onder invloed is hij weer in vrijheid gesteld.

EMMEN Op de Hondsrugweg in Emmen hield de politie in de nacht van donderdag op vrijdag een 21 jarige automobilist uit Odoorn aan. De man bestuurde een auto en had gedronken (340 ugl.). Met een proces-verbaal en een rijverbod van vier uur is hij weer in vrijheid gesteld.

BEILEN Op de N381 bij Beilen hield de politie in de nacht van donderdag op vrijdag een 24 jarige automobilist uit Nieuweroord aan. Het slingerde rijgedrag van de man trok de aandacht van een medeweggebruiker die vervolgens de politie belde. De man, een beginnend bestuurder) was zwaar onder invloed van het gebruik van alcohol (820 ugl). De politie vorderde zijn rijbewijs in. Met een rijverbod van 12 uur is hij later weer in vrijheid gesteld. De politie maakt proces-verbaal op.

DWINGELOO Op de Spieregerweg bij Dwingeloo liep in de nacht van donderdag op vrijdag een 25 jarige automobilist uit die plaats tegen de lamp. Tijdens een verkeerscontrole bleek dat hij gedronken had (360 ugl). Nadat op het politiebureau de zaak was afgehandeld is de man met een rijverbod van vijf uur en een proces-verbaal in vrijheid gesteld.

Illegale zender uit de lucht

ZUIDWOLDE De politie assisteerde donderdagmorgen opsporingsambtenaren van het Agentschap Telecom bij het uit de lucht halen van geheime zender De club van drinkers. De zender en zijn eigenaar, een 24 jarige inwoner van Zuidwolde, werden aangetroffen in een schuurtje naast een woning aan t Heuveltje in Zuidwolde. De zware (5000 watt) zender is in beslag genomen. De eigenaar van de zender kreeg een strafrechtelijke boete van 1250,- en een dwangsom voor het geval hij opnieuw in de fout gaat. (2010004430)

Woningbrand

EMMEN Een woning aan de Danackers in Emmen brandde donderdagavond grotendeels uit. De brand is waarschijnlijk ontstaan in de meterkast. In de woning was niemand aanwezig. Een buurvrouw ontdekte de brand toen tengevolge van kortsluiting in de buurt de elektriciteit uitviel. De brandweer bluste d ebrand. (2010004535)

Hennepkwekerijen

HOOGEVEEN In een woning aan de Gebroeders Poststraat in Hoogeveen trof de politie donderdagmiddag een hennepkwekerijtje aan. De kwekerij met 30 volgroeide planten bevond zich op de bovenverdieping. Ook trof de politie te drogen gehangen toppen aan van 45 geoogste planten. Met de elektriciteitsmeter was niet geknoeid. In de woning was niemand aanwezig. De 27 jarige bewoner wordt binnenkort verhoord. De kwekerij werd ontmanteld en de aangetroffen spullen werden ter plaatse vernietigd. (2010004537(

SCHOONEBEEK Op het woonwagenkamp aan de Kerkhoflaan in Schoonebeek rolde de politie donderdag drie hennenkwekerijtjes op. De kwekerijtjes bevonden zich in schuurtjes; twee bij woonwagens (beiden met 30 planten) en de derde met daarin 34 planten op een lege standplaats. Tegen twee bewoners van 31 en 37 jaar in wiens schuurtjes een kwekerij is aangetroffen wordt proces-verbaal opgemaakt. De eigenaar van de derde kwekerij is niet bekend geworden. De kwekerijen zijn ontruimd en de aangetroffen planten en materialen zijn in beslag genomen. In het schuurtje op de lege standplaats werd illegaal stroom afgetapt. Bij de andere twee zijn geen onregelmatigheden bij de meters geconstateerd. (2009053584)

Politie stelt onderzoek in na aantreffen gewonde man

MEPPEL Donderdagavond tegen 18.40 uur trof een voorbijganger op de Lute Hagedoornstraat in Meppel bij het kaaspakhuis, een 33 jarige gewonde man uit die plaats aan. Hij bracht het slachtoffer naar het ziekenhuis waar werd geconstateerd dat hij meerdere verwondingen had op o.a. armen en hoofd. Hij verklaarde tegen de gewaarschuwde politie dat hij door vier hem onbekende personen was mishandeld. Volgens het slachtoffer was hij beroofd van zijn tas. De man is opgenomen in het ziekenhuis. De politie stelt een onderzoek in en hoopt o.a. door een nadere verklaring van het slachtoffer duidelijk te krijgen wat er precies is gebeurd. Ook hoopt de politie dat er mensen zijn die donderdagavond tussen ongeveer 18.00 en 18.45 uur op of in de omgeving van de Lute Hagedoornstraat in Meppel iets hebben gezien van deze mishandeling of beroving en de politie willen helpen hier klaarheid in te brengen. Men kan bellen met 0900-8844 of als men anoniem wil blijven met 0800-7000. (2010004531)

Gebiedsontzegging uitgaanscentrum Hoogeveen

HOOGEVEEN Drie personen die het afgelopen weekeinde betrokken waren bij ongeregeldheden in de Grote Kerkstraat in Hoogeveen, hebben van de burgemeester van Hoogeveen een verbod gekregen om de komende vier weekenden in het uitgaansgebied van Hoogeveen te komen. Zie voor meer informatiewww.hoogeveen.nl

Schennispleger bekent 11 zaken

EMMEN Een 39 jarige man heeft tegenover de politie bekend dat hij de afgelopen maanden zeker 11 keer schennis heeft gepleegd. De man pleegde deze feiten in of rond Gees, Oosterhesselen, Benneveld, Erm, Sleen en Emmen. De politie kwam de man op het spoor doordat een vrouw die ook geconfronteerd was met de naakte man, een deel van het kenteken noteerde van de auto waarin hij reed. Verder politieonderzoek leidde naar de verdachte. Hij is uitgenodigd voor een verhoor en bekende daarin deze zaken. De politie maakt proces-verbaal op. (2009057555)

Bestemd voor de media

Wilt u meer informatie over deze berichten of wilt u in contact komen met de dienstdoende voorlichter van Politie Drenthe, dan kunt u bellen met tel. 0592 - 45 1280. De voorlichter is van maandag tot en met vrijdag bereikbaar tot 16.00 uur en op zaterdag en zondag tot 13.00 uur.