NCRV

Stand.Almere

NCRV belicht gemeenteraadsverkiezingen vanuit Almere

22 januari 2010

De NCRV heeft in de aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen van 3 maart Almere als standplaats gekozen. In het project Stand.Almere besteden alle informatieve radio- en tv-programmaâs én het internet de komende weken aandacht aan de verkiezingen.

Almere is één van de twee gemeenten waar de PVV zich verkiesbaar heeft gesteld. Bij de Europese Verkiezingen van vorig jaar kwam de partij van Geert Wilders daar als grootste partij uit de bus. Ghislaine Plag, presentatrice van Netwerk en Rondom 10: âOp basis van Almere schetsen we wat er in onze maatschappij aan de hand is. Waarvoor staat de populariteit van de PVV? Heerst er onvrede of teleurstelling, bezorgdheid of angst? Wat is precies het probleem? Wij gaan op zoek naar de antwoorden op deze vragen en berichten op al onze podia vanuit de haarvaten van de Almeerse samenlevingâ.

De NCRV heeft voor dit project intrek genomen in het centrum van Almere, in het pand waar ook het nieuwsblad Almere Vandaag is gevestigd.

Op vrijdag 22 januari is in Lunch! op radio 1 de aftrap van Stand.Almere. In Netwerk van die avond, op Nederland 2, volgt een uitgebreide reportage. Andere programmaâs die meedoen aan het project zijn: Stand.nl, Stand.Café, Plein 5, Casa Luna en Knooppunt Kranenbarg. Op 27 februari komt Rondom 10 met een verkiezingsuitzending vanuit Almere.