19 januari 2010
Jonnie Boer en NS koken voor Haïti
Drie-sterren snert op station Zwolle voor het goede doel
Aanstaande donderdag 21 januari is de landelijke actie voor Giro 555 voor de slachtoffers van de
aardbeving in Haïti. Goede initiatieven worden door radio, tv en diverse particuliere organisaties
opgepakt en uitgevoerd. NS heeft samen met Jonnie Boer, chef-kok van restaurant De Librije in
Zwolle een actie opgezet om geld in te zamelen, alles ten behoeve van de slachtoffers van de
aardbeving.
Donderdag 21 januari om precies 11.30 uur geeft de NS het fluitsignaal voor de aftrap van deze actie.
Samen met Jonnie en Thérèse Boer gaan medewerkers van Servex (dochterorganisatie van NS) op het
station in Zwolle (hoofdstad van de Smaak) snert verkopen uit de keuken van Librije's Food on Tour. De
reizigers mogen tegen elk willekeurig bedrag een kop snert `doneren'. `Elke euro is welkom, maar het
liefst zien wij de grote bedragen in de doneerton verdwijnen voor de slachtoffers', aldus Jonnie Boer.
Het geld dat wordt opgehaald komt ten goede aan Giro 555 van de Samenwerkende Hulp
Organisaties. Aangezien er enorm veel geld nodig is om de inwoners van Haïti te helpen en te
ondersteunen, verhoogt NS het eindbedrag.
Reizigers, pers en natuurlijk ook de inwoners van Zwolle zijn tussen 11.30 en 15.00 uur van harte
welkom op het station.
Nederlandse Spoorwegen