Ingezonden persbericht


Tilburg, 11 januari 2010

Betreft: aankondiging presentatie Itamar Serussi

Vanaf februari 2010 zal Itamar Serussi Sahar (Israël, 1978) net als Pia Meuthen de rol van huischoreograaf gaan vervullen bij Danshuis Station Zuid. In een avondvullend programma stellen wij hem graag aan u voor.

Itamar begon zijn samenwerking met Danshuis Station Zuid als danser, in de voorstelling Mind the Gap van de Tsjechische choreograaf Vàclav Kuneš. Tijdens zijn Master Choreography aan de Fontys Dansacademie in Tilburg (2007-2009) maakte hij vervolgens als beginnend choreograaf Cactus, een solo waarin hij zelf danste. Cactus, een coproductie van Danshuis Station Zuid en De Nwe Vorst, is een persoonlijk document over zijn relatie met verleden, heden en toekomst. In februari 2008 kreeg Itamar bij Danshuis Station Zuid de titel 'artist in development'. Onder de vleugels van Danshuis Station Zuid deed hij op basis van Cactus onderzoek naar de fysieke mogelijkheden en fysieke grenzen van zijn dansers, wat resulteerde in de voorstelling Phenomena. Naast deze vlakke vloer producties heeft Itamar dans op locatie gemaakt, waaronder Dans in de etalage voor het Zeeland Nazomer Festival en de Dansweek 2009.

Het programma bestaat uit de dansproducties Cactus en Phenomena en Vieze Vis, een choreografie die Itamar onlangs maakte voor de jubileumvoorstelling van Stichting Dansz.

We nodigen u van harte uit om aanwezig te zijn bij deze presentatie van onze nieuwe huischoreograaf op 21 januari 2010 om 20.30 uur in Theater De NWE Vorst, Willem II straat 49 in Tilburg. Kaarten zijn verkrijgbaar bij de kassa van Theater De NWE Vorst (www.denwevorst.nl, tel. 013-532 85 32) . Wij verheugen ons op uw komst.

Met vriendelijke groet,

Marc Vlemmix

Algemeen directeur Danshuis Station Zuid

info@stationzuid.com
www.stationzuid.com