Stadsdeel Amsterdam Zuidoost


21-1-2010

---

Update gladheidbestrijding 21-1-2010

21 januari 2010

Let op: het kan nog steeds glad zijn!
Ook al is de sneeuw en het ijs van de weg, het kan nog steeds verraderlijk glad zijn. Juist als je er niet op bedacht bent, is er kans op ongelukken. Het weer blijft tot en met het weekend kwakkelen met temperaturen rondom het vriespunt. Daarna wordt een daling in temperatuur verwacht.

Zout op rantsoen
In verband met de landelijke rantsoenering van het strooizout strooien we nog steeds alleen de hoofdroutes voor de auto en het openbaar vervoer en de op- en afritten naar de snelwegen. De fietspaden kunnen voorlopig niet worden gestrooid bij (verwachte) gladheid.

Zout halen om zelf stoepen en trottoirs te strooien Er is voorlopig nog geen zout beschikbaar om aan bewoners en bedrijven uit te geven om zelf stoepen en trottoirs te strooien.

Veiligheid
We adviseren álle weggebruikers om de informatie in de media over het weer en waarschuwingen voor gladheid goed te volgen. Daarnaast is het belangrijk dat u bij gladheid uw rijgedrag en eventueel uw rijroute aanpast. Stadsdeel Zuidoost is niet aansprakelijk voor schade die wordt veroorzaakt door gladheid.

Zie ook

Hoofdroutes auto en openbaar vervoer sneeuwvrij Gladheidbestrijding rond Nieuwjaarsdag
Extra inzet door extreme weersomstandigheden (update 24 december 2009) Extra inzet door extreme weersomstandigheden (update 22 december 2009) Extra inzet door extreme weersomstandigheden
Extra inzet door extreme weersomstandigheden (update 23 december 2009) Gladheid verwacht in het weekend
Wat het stadsdeel doet bij gladheid

---