Gemeente Purmerend

Nieuws B en W 2010-01-19

21 januari 2010

Raadsvragen geluidsoverlast Laan der Continenten Het college heeft besloten een reactie te sturen op een binnengekomen brief van de VVD. In deze brief stelt de partij vragen over de geluidsoverlast dat het verkeer in de Laan der Continenten veroorzaakt. Het gaat hierbij met name om overlast van weggebruikers die zich niet aan de maximumsnelheid houden. De Nationale Ombudsman is ook van de situatie op de hoogte en dringt aan bij het college om maatregelen te treffen. Het college laat in een reactie weten dat zij op de hoogte is van de problematiek en dat zij de conclusie van de Nationale Ombudsman onderkent. De gemeente gaat de problematiek aanpakken en onderzoekt daarvoor de mogelijkheden. Om deze met de bewoners te bespreken wordt binnenkort een bijeenkomst georganiseerd.

Regio Waterland onderzoekt deelname huisvuilcentrale Op dit moment verwerkt het Afval Energie Bedrijf (AEB) in Amsterdam het afval van Purmerend. Onder meer omdat het AEB van plan is te verzelfstandigen kijkt college nu naar duurzame alternatieven. De gemeente Purmerend gaat onderzoeken of het verstandig is om samen met omliggende ISW-gemeenten afval te laten verwerken bij Huisvuilcentrale Noord-Holland (HVC) in Alkmaar. Voordat het zover is, gaat de gemeente kijken welke voor- en nadelen deze overstap met zich mee zou brengen. Ook zou de samenwerkingsovereenkomst met Amsterdam nog moeten worden beëindigd. Het besluit wordt ter kennisname doorgestuurd aan de gemeenteraad.

Aanbesteding leerlingenvervoer
De bestaande vervoerscontracten voor Purmerendse leerlingenvervoer lopen af, wat de gemeente de gelegenheid geeft om leerlingenvervoer opnieuw Europees aan te besteden. Het college besluit om samen met de gemeenten Landsmeer, Beemster, Zeevang en Waterland een aanbestedingsprocedure op te starten voor leerlingenvervoer in de hele regio. Daarmee is de opdracht voor vervoerders van een aantrekkelijke omvang en levert het bundelen tot een gezamenlijke aanbesteding besparing op in tijd en geld.

Nieuwe locatie rugbyclub Waterland
Het gemeentebestuur heeft gekozen voor een nieuwe multifunctionele sporthal op de plaats van de huidige sporthal de Beukenkamp. De nieuwe sporthal heeft meer ruimte nodig en daarom moet rugbyclub Waterland verplaatst worden. Het college heeft daarvoor een locatieonderzoek laten doen. Om op korte termijn verplaatsing te realiseren stelt het college voor om de rugbyclub voor een periode van maximaal tien jaar te verplaatsen naar een locatie aan de zuidoost kant van de Verzetslaan, grenzend aan de bebouwing van de Purmer Zuid. Dit geeft ruimte om bestuurlijk overleg te blijven voeren met gemeente Waterland om op middenlange termijn de definitieve locatie aan de Jaagweg mogelijk te maken. Het college stelt de gemeenteraad voor om 120.000 euro voorbereidingskrediet beschikbaar te stellen voor de verplaatsing van de rugbyclub.