Gemeente Eemnes

Datum: 12 jan 2010
Bestuursorgaan: College B&W

Vastgesteld in de vergadering van burgemeester en wethouders van 19 januari 2010

Aanwezig:
de heer R. van Benthem RA, burgemeester
de heer E.M. van IJken, wethouder
de heer drs. A.C. Wondergem, wethouder
de heer mr. A.J.M. de Bruijn, gemeentesecretaris

Portefeuille: Burgemeester Van Benthem RA

Onderwerp - Besluitenlijst 1
Besluit Vastgesteld.

Onderwerp - Kennisname Managementrapportage beveiligings-handboek GBA 2009:
Naar aanleiding van de verplichte GBA audit dient de managementrapportage beveiligingshandboek GBA jaarlijks aangeboden te worden aan het college van B&W.
Besluit Het college besluit opdracht te geven tot oplossen/instellen van nader onderzoek van de benoemde inconsistenties.

Onderwerp - Planning jaarrekening 2009 en jaarkalender P&C 2010: Kennisnemen van de planning van de jaarrekening 2009 en de jaarkalender voor alle P&C- producten van 2010. Besluit Het college besluit met een enkele kanttekening: o Kennis te nemen van de planning van de jaarrekening 2009; o Kennis te nemen van de jaarkalender voor alle P&C- producten van 2010.

Onderwerp - Rapportage Accountant n.a.v. tussentijdse controle 2009 De accountant heeft zijn interimcontrole uitgevoerd. In de rapportage wordt ingegaan op de controlebevindingen en worden aanbevelingen gedaan om de processen te optimaliseren.
Besluit Het college besluit:

1. Kennis te nemen van de rapportage van de accountant.
2. De rapportage van de accountant inclusief dit collegevoorstel met bestuurlijke reactie aan de commissie Begroting en Verantwoording voor te leggen.

Onderwerp - Treasury jaarplan 2010
Het treasuryjaarplan is voor het college een instrument om aan te geven welke financiele transacties gewenst zijn voor het komende begrotingsjaar.
Besluit Het college besluit:

1. het treasuryjaarplan vast te stellen;

2. het treasuryjaarplan ter bespreking voor te leggen aan de commissie

Portefeuille: Wethouder Van IJken

Onderwerp - Planvorming Zuidpolder
Besluit Het college besluit de raad in mei a.s. voor te leggen een keuze te maken uit de 3 hoofdlijnen van sturing op dit project. Daarna is het van belang een intentieovereenkomst met de marktpartijen te sluiten.
Verder zullen referentiewijken geselecteerd worden, waar in maart/april met de raad een bezoek aan gebracht kan worden ter oriëntatie en ter visualisering van een mogelijke invulling.

Portefeuille: Wethouder Wondergem

Onderwerp - Woonzorgzone:
De ontwikkeling van het woonzorgcomplex vordert gestaag. Dit voorstel bevat een stand van zaken en een verzoek om een aantal richtinggevende besluiten.
Besluit Het college besluit:

1. De stand van zaken voor kennisgeving aan te nemen, en deze ter kennisname aan de commissie BSM voor te leggen.
2. Het WMO loket uit het plan WOZOCO te verwijderen. Het WMO loket zal gehuisvest blijven in het gemeentehuis.
3. De bedoelde ruimte voor het WMO loket in het WOZOCO in overleg met partners om te bouwen tot een extra zorgwoning.
4. In het huurcontract met huurder niet akkoord te gaan met de verrekening van de BTW kosten voor rekening van de gemeente, danwel vervolgens in de onderhuur.

5. Te onderzoeken of de multifunctionele ruimte verder ingeperkt kan worden door er een tweede woning (voor sociale verhuur) in te maken.

6. Voor de overblijvende middenruimte een nieuw inrichtingsplan (incl. financiële doorberekening) te maken voor beperkte aktiviteiten, en kantoor voor Vivium/Sherpa en mogelijk SWO-BEL.
7. Voor de inrichting van deze ruimte te zoeken naar externe subsidiebronnen.

8. Het tekort 2010 eenmalig te dekken en het tekort verder in 2011 structureel op te nemen ten laste van het WMO-budget.

Onderwerp - WMO - Mantelzorg:
Versa Mantelzorgondersteuning (voormalig Regionaal Steunpunt Mantelzorg) heeft bij alle gemeenten in de Gooi en Vechtstreek en Eemnes een subsidie voor 2010 aangevraagd.
Op 17 december 2009 is het portefeuillehouders-overleg Wonen Welzijn Zorg (WWZ) akkoord gegaan met het advies van de ambtelijk WWZ. Besluit Het college besluit in te stemmen met het verlenen van een subsidie van EUR 26.584,- aan Versa Mantelzorgonder-steuning voor 2010, waarmee al in de begroting rekening is gehouden. Het college gaat voor 2011 uit van een klantvolgend budget. Eerder gestelde eisen t.a.v. registratie en daadwerkelijk bereik van Eemnesser burgers blijven gehandhaafd. Het college wil dan ook juli 2010 een rapportage waaruit blijkt dat aan deze eisen voldaan wordt.