Politie Gelderland-Zuid

Getuige schiet slachtoffer tasjesroof te hulp

Nijmegen, 21-01-2010 o Woensdagmiddag om 15.30 uur werd een 70-jarige vrouw uit Nijmegen beroofd van haar tas. Een getuige schoot de vrouw te hulp en besloot de tasjesdief achterna te rennen. Hiermee wist hij de tas terug te halen. De tasjesdief wist echter te ontkomen. De politie onderzoekt de zaak en is op zoek naar getuigen.

De vrouw fietste op bovengenoemd tijdstip in de Sloetstraat in de richting van de Groesbeekseweg. Plotseling voelde ze dat er aan haar fiets werd getrokken. Een nog onbekende man pakte vervolgens haar tas uit haar fietstas en fietste daarna weg in de richting van de Wilhelminasingel. De vrouw probeerde de man nog achterna te fietsen, maar verloor hem bij het Keizer Karelplein uit het oog.

Een getuige besloot de tasjesdief achterna te rennen. In de Jan de Wittstraat liet de verdachte de tas vallen en ging ervandoor in de richting van de Ruijterstraat. Hierop alarmeerde de man de politie. De vrouw heeft inmiddels aangifte gedaan.

De politie is een onderzoek begonnen en op zoek naar getuigen. Van de dader is het volgende signalement bekend:

* Getint uiterlijk

* Tussen de 20 en 30 jaar oud

* Ongeveer 1.60m lang

* Kaal

* Pokdalig gezicht

* Hij droeg een bruin windjack met capuchon

Getuigenoproep

Hebt u informatie die van belang kan zijn? Neemt u dan contact op met de politie op telefoonnummer 0900-8844. Als u uw informatie liever anoniem meldt, kunt u deze doorgeven aan de politie via Meld Misdaad Anoniem op telefoonnummer 0800-7000.

(10)

Laatst gewijzigd 21-01-2010 16:21 | © Regio Gelderland-Zuid |