Gemeente Hellevoetsluis


Handhavings op bijplaatsing afval ondergrondse afvalcontainers. Geen afval meer naast de ondergrondse afvalcontainers!!

Voor het afvoeren van het huishoudelijk afval maken veel bewoners van de hoogbouw gebruik van de ondergrondse containers. De meeste bewoners ervaren het gemak van deze ondergrondse containers en houden de omgeving schoon. Toch gebeurt het regelmatig dat bewoners afval naast de ondergrondse container zetten.

Afval naast de ondergrondse containers wordt door de ophaaldienst zo snel als mogelijk verwijderd, maar de ophaaldienst krijgt steeds meer moeite het bijgeplaatste afval snel te verwijderen terwijl het gewoon anders kan. Door geen afval naast de ondergrondse containers te plaatsen blijft de woonomgeving netjes en schoon. Om het bijplaatsen van afval tegen te gaan gaat de gemeente naast het dagelijks schoonmaken nu ook intensief handhaven én boetes uitdelen.

Bewoners die afval naast de ondergrondse container plaatsen riskeren een boete van EUR 60,-. Het team Handhaving zal in samenwerking met de politie per direct extra streng toezien op bijgeplaatst afval rondom de afvalcontainers. Plaats dus in geen geval afval naast de ondergrondse containers maar neem uw afval weer mee naar huis wanneer de container vol of defect is en meldt de storing bij de gemeente.

Afval dat niet in de container past is grofvuil, dit kan tegen betaling worden opgehaald. Nog makkelijker is het om dit grofvuil naar de milieustraat te brengen waar u dit gratis kunt brengen (uitzonderingen te raadplegen op afvalkalender). Het Milieustation is in veel gevallen nog geen 5 autominuten van uw woning. Het afval kan daar gescheiden naar afvalsoort worden ingeleverd. Zet dus in geen afval naast of op de containers. Samen kunnen we de woonomgeving schoon en netjes houden.


01/21/2010