Gemeente Lopik

Verordening Wet gemeentelijke antidiscriminatievoorzieningen

In de raadsvergadering van dinsdag 26 januari 2010 wordt het agendapunt 'Verordening Wet gemeentelijke
antidiscriminatievoorzieningen' besproken.

Op 28 juli 2009 is de Wet gemeentelijke antidiscriminatievoorzieningen in werking getreden. Gemeenten moeten inwoners een voorziening bieden waar zij klachten over discriminatie kunnen melden. Het college stelt de gemeenteraad voor de verordening Wet gemeentelijke antidiscriminatie-voorzieningen vast te stellen.

De regels moeten worden vastgelegd in een verordening Wet gemeentelijke antidiscriminatievoorzieningen, die ter vaststelling aan de gemeenteraad moet worden aangeboden. Uiterlijk 28 januari 2010 moet de gemeentelijke verordening van kracht zijn.

De gemeente Lopik heeft eerder een intentieverklaring ondertekend met de provincie Utrecht over een provinciaal dekkend netwerk van antidiscriminatie-voorzieningen. Hierin is een centrale rol weggelegd voor de organisatie Artikel 1 Midden Nederland uit Utrecht.

Het college stelt de gemeenteraad voor de verordening Wet gemeentelijke antidiscriminatievoorzieningen vast te stellen. Daarna zal een uitvoeringsplan worden opgesteld voor het organiseren van een antidiscriminatievoorziening in de gemeente Lopik.