Politie Utrecht

Persberichten Heuvelrug, 11.35 uur

Utrecht, 21-01-2010

Man aangehouden voor woninginbraak

VEENENDAAL Een 19-jarige man uit Veenendaal is woensdag 20 januari omstreeks 18.10 uur op de Patrimoniumlaan aangehouden. Hij wordt verdacht van het inbreken in een woning op de Cavansalaan.

De politie reageerde op een melding dat er personen liepen te 'zeulen' met een tv over de Kerkewijk en Rembrandtlaan. Diverse politiemensen, die al in de wijk extra aan het surveilleren waren, stelden direct een onderzoek in.

Na een zoekactie en korte achtervolging werd op de Patrimoniumlaan de 19-jarige Veenendaler aan die voldeed aan het doorgegeven signalement. In een nabij gelegen tuin werden de, kennelijk weggegooide inbrekerswerktuigen, aangetroffen. Uit de opengebroken woning was ondermeer een flatscreen-tv, laptops en een iPod buitgemaakt.

De gestolen goederen zijn nog niet teruggevonden en mogelijk zijn deze goederen ergens achtergelaten. Als u weet waar deze goederen zijn, neemt u dan kontakt op met het politiebureau Veenendaal of via het telefoonnummer 0900-8844.

De Veenendaler is ingesloten voor nader onderzoek en verhoor en inmiddels in verzekering gesteld.

Diefstal bromfiets

VEENENDAAL- Op woensdag 20 januari werd getracht een bromfiets te stelen.

Op woensdagmiddag werd door een getuige gezien dat een bromfiets werd gestolen vanaf het Prins Willem Alexanderpark. Agenten gingen direct ter plaatse en troffen een 12-jarige jongen uit Veenendaal aan die voldeed aan het signalement. De jongen werd ingesloten voor verhoor.

De politie heeft de zaak in onderzoek.