Politie Groningen

Donderdag 21 januari 2010

Provincie Groningen, 21-01-2010

Groningen: ex vernielt ruit

Een 40-jarige man uit Groningen is woensdagnacht door de politie aangehouden voor vernieling. De agenten spraken in de Arubastraat met de man en troffen een kapot portiekraam aan. De verdachte erkende het raam vernield te hebben, aldaar woont zijn ex-vriendin. De politie maakt proces-verbaal op.

Groningen: winkeldief aangehouden

De politie heeft woensdagavond in een supermarkt aan de Van Lenneplaan in Groningen een

34-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden. De man deed zich in de winkel tegoed aan diverse etenswaren uit de winkelvoorraad. Hij nam daar ook nog wat te drinken bij. De man is meegenomen naar het politiebureau. Hier bleek dat hij nog een gevangenisstraf van 60 dagen moet uitzitten. De verdachte is ingesloten.

Groningen: heler en steler aangehouden

De politie heeft woensdagmorgen een 37-jarige man uit Arnhem en een 53-jarige man uit Groningen aangehouden. Agenten controleerden de 37-jarige man op zijn fiets in de Kleine Raamstraat in Groningen. De fiets bleek te zijn gestolen. De bestuurder verklaarde de fiets te hebben geleend van de 53-jarige man. Deze kon even later ook worden aangehouden in de Herebinnesingel in Groningen. Beiden verdachten zijn voor verhoor meegenomen naar het politiebureau. De politie maakt proces-verbaal op.

Hoogezand: hennepplantages opgerold

De politie heeft woensdag in Hoogezand na twee tips, twee hennepplantages opgerold.

In een woning aan de Hoofdstraat troffen agenten 364 planten en 6 kg henneptoppen aan. De politie arresteerde een 20-jarige vrouw en een 23-jarige man (beide uit Groningen).

In een woning en garage aan de Rhynvis Feithstraat troffen agenten 1020 stekjes, 51 planten en bijbehorende apparatuur aan. De politie arresteerde een 30-jarige man uit Hoogezand.

De Wilp: bestuurster belandt met auto in greppel

Een 25-jarige vrouw uit de gemeente Marum is woensdagavond met haar auto op de Keuningsweg in een greppel beland. Na het ongeval vloog de auto in brand, de bestuurster wist zelfstandig uit de auto te komen. Zij is met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis. Een eerste indicatie wees uit dat de vrouw alcohol gedronken had. Er is bloed van haar afgenomen. De uitslag laat op zich wachten. De politie stelt een onderzoek in. De auto is volledig uitgebrand.

Vlagtwedde: winkeldief aangehouden

De politie heeft woensdagmiddag in de Hoofdstraat in Vlagtwedde een 30-jarige man uit Ter Apel aangehouden. De winkeldief had een pakje sigaretten gestolen. Andere boodschappen had de man wel afgerekend bij de kassa. De man is meegenomen naar het politiebureau. De politie maakt proces-verbaal op.