Politie Drenthe

Zondag

Provincie Drenthe, 17-01-2010

Politie onderzoekt inbraken sportkantines

EMMEN Vrijdagnacht is ingebroken in de voetbalkantine aan het Zwanenveld. De toegangsdeur is opengebroken, net als een aantal binnen- en kastdeuren. Het is niet bekend of er iets is weggenomen; er is wel een fikse schade aangericht. (2010003361)

NIEUW DORDRECHT Zaterdagochtend werd een inbraak gemeld in de voetbalkantine aan de Veldweg. Hier was een raam vernield om binnen te komen. Uit het pand is een aantal kratten bier meegenomen. De politie onderzoekt deze inbraken. (2010003367)

Rijbewijs kwijt na snelheidsovertreding

SCHOONLOO Zaterdagmiddag reed een 38-jarige man uit Gieten met zijn auto over de N376. Achter hem reed een opvallende politieauto. Ondanks dat reed de man met een gemeten snelheid van 137 kilometer per uur, een overschrijding van 57. Zijn rijbewijs is ingevorderd. (2010003409)

Met drank op de vangrail in

PESSE Zaterdagavond reed een 29-jarige man uit Ruinen met zijn auto over de A28. Daar raakte hij van de weg en botste tegen de vangrail. Hij had gedronken. Bij de blaastest kwam 1,1 promille als uitslag uit de bus. (2010003417)

Gestolen fiets zelf opgespoord

HOOGEVEEN Zaterdagnacht merkte een 27-jarige man uit Hoogeveen dat zijn fiets, die hij in de Schutstraat had neergezet, was verdwenen. Hij kon echter het spoor van de fiets volgen door de sneeuw en dat spoor eindigde bij een schuurtje bij een woning in Hoogeveen. De man waarschuwde de politie en de fiets bleek in de schuur te staan. Een 18-jarige jongen, woonachtig op dit adres, bekende de diefstal. Hij wordt als verdachte verhoord en de eigenaar kon zijn fiets direct weer meenemen. (2010003454)

Aangehouden na vechtpartij

ASSEN Zaterdagnacht heeft de politie een 19-jarige jongeman uit Emmen aangehouden. Hij had bij een opstootje in een disco aan de Brinkstraat een 22-jarige vrouw uit Assen een trap gegeven. Daarna, toen haar 23-jarige vriend zich ermee bemoeide, werd ook hij mishandeld. Na het opstootje vertrok de dader in een auto, maar werd na een zoekactie aangetroffen en aangehouden. Hij is ingesloten en wordt zondag verhoord. (2010003458)

HOOGEVEEN Zaterdagnacht heeft de politie een 23-jarige man uit Hoogeveen aangehouden. Hij werd naar aanleiding van vervelend gedrag een café uitgezet in de Grote Kerkstraat. Vervolgens raakte hij buiten de deur met anderen in gevecht. Toen agenten dit uit elkaar wilden halen, richtte hij zijn agressie tegen de politie. Daarop werd hij aangehouden. Een grote groep omstanders bemoeide zich hiermee en wilde de aanhouding voorkomen. Door gezamenlijk optreden waarbij ook een diensthond is ingezet, keerde de rust terug. Als gevolg van deze ordeverstoring kan een aantal betrokkenen een toegangsverbod voor het centrum van Hoogeveen tegemoet zien.(2010003469)

Politie zoekt getuigen aanrijding kind

BEILEN Zaterdagmorgen omstreeks 10.15 uur is in de Reigerlaan een 8-jarig jongetje aangereden door een grote zwarte auto. De bestuurder is na de aanrijding doorgereden. De auto reed in de Reigerlaan en kwam daar aan het slippen. Toen de auto de bocht uit ging, raakte deze het jongetje dat aan de kant stond. Ten gevolge van de aanrijding heeft hij een schaafplek op zijn been, vermoedelijk van een van de autobanden. Uit de omschrijving van de auto zou het gaan om een zwarte jeep of pick-up, met vier grote zwarte lampen op het dak. De politie is op zoek naar getuigen van deze aanrijding. Mensen die informatie hebben die hiermee verband kan houden kunnen contact opnemen met de politie in Beilen op telefoon 0900 8844. (2010003405)

Bestemd voor de media

Wilt u meer informatie over deze berichten of wilt u in contact komen met de dienstdoende voorlichter van Politie Drenthe, dan kunt u bellen met tel. 0592 - 45 1280. De voorlichter is van maandag tot en met vrijdag bereikbaar tot 16.00 uur en op zaterdag en zondag tot 13.00 uur.