KNHS

Vast dienstverband Wim Schröder en Eurocommerce ten einde 13 januari 2010
Wim Schröder

Van Eurocommerce Promotie BV te Lochem werd het onderstaande persbericht ontvangen dat we u integraal toezenden

Na 14 jaar van samenwerking tussen Wim Schröder en Eurocommerce Promotie B.V. zal het vaste dienstverband tussen Wim en Eurocommerce per 1 maart 2010 worden beëindigd. Wim Schröder heeft geruime tijd geleden aangegeven, dat hij de internationale wedstrijdsport niet meer ambieert en dat hij na 14 jaar vast dienstverband bij Eurocommerce kiest om zich in Tubbergen te gaan vestigen op de locatie van de BWG Stables, om de handel in paarden verder uit te bouwen.

Wim heeft vanaf 1 maart 2010 een meerjarig contract gesloten met Eurocommerce over het begeleiden van de wedstrijdruiters en de training van een aantal paarden. Zowel Wim als Eurocommerce voelt zich comfortabel bij de nieuwe situatie, omdat Wim niet meer belast is met de dagelijkse leiding van de stal in Lochem, hetgeen een volledige dagtaak is en Eurocommerce de kwaliteiten van Wim kan blijven behouden, daar waar het gaat om trainingsarbeid voor de ruiters en begeleiding van jonge paarden. Voor Wim betekent dit dat hij een aantal dagdelen per week deze activiteiten voor Eurocommerce gaat verzorgen. Daarnaast geeft hem dit de vrijheid om als zelfstandig ondernemer zich verder te ontwikkelen in de paardenhandel en de begeleiding van de ruiters en amazones, die dat wensen.

Eurocommerce is veel dank verschuldigd aan Wim Schröder, waarbij met name de periode van ingang vast dienstverband (1996) tot aan de Olympische Spelen in 2004 in Athene als zeer bijzonder omschreven kan worden, waarbij tijdens deze Olympische Spelen zowel Wim als Gerco Schröder zelf opgeleide paarden hebben uitgebracht op het belangrijkste tournooi in de wereld. Onder begeleiding van Wim is Gerco Schröder uitgegroeid tot een van de beste ruiters van Nederland, die een bijdrage heeft mogen leveren met zijn paard Eurocommerce Berlin aan het behalen van het Wereldkampioenschap voor Landenteams 2006 te Aken en het Europees Kampioenschap voor Landenteams te Mannheim in 2007.

Eurocommerce zal de komende jaren de hengstenhouderij extra aandacht geven, waarbij Eurocommerce een grotere rol wil spelen in Nederland. Hierbij moet gedacht worden aan het uitbreiden van de samenwerkingsverbanden met de hengstenhouders, die er reeds bestaan, waarbij het doel van Eurocommerce zal zijn om binnen enige jaren uit te groeien tot een dekstation waar jaarlijks, gezamenlijk met derden, een substantieel aantal dekkingen wordt verkocht, met name zal de expansie internationaal worden gezocht. Naast de uitbreiding in de hengstenhouderij zal Gerco Schröder als eerste ruiter fungeren, daar waar nodig wordt versterking gezocht in de kwaliteit van de paarden, waarbij extra aandacht wordt gegeven aan de verwerving van jonge, talentvolle, paarden, die door de jonge ruiters van de stal, waaronder Tom Brinkman, zullen worden opgeleid.

Tevens onderzoekt Eurocommerce de mogelijkheid om met één of twee ruiters, die niet direct verbonden zijn aan de Eurocommerce-stal te Lochem, een sponsorovereenkomst te sluiten,

zodat deze onder de vlag van Eurocommerce op wedstrijden paarden uitbrengen, waarbij Eurocommerce de mogelijkheid creëert voor deze ruiter(s) om eveneens getalenteerde paarden aan te kopen.

Vanaf 1 maart 2010 zal de dagelijkse leiding van de stal in Lochem in handen komen van Ger Visser jr., die dit gezamenlijk gaat doen met Gerco Schröder (springpaarden) en Robert Dijkhuis (hengstenhouderij). Het aantal medewerkers bij Eurocommerce Promotie B.V. zal de komende jaren worden aangepast in overeenstemming met de ontwikkelingen.

De accommodatie van Eurocommerce zal de komende jaren fors worden uitgebreid. De bouwvergunning voor een nieuw stallencomplex is nagenoeg afgerond. Het betreft 65 nieuwe boxen en een binnenrijbaan van 80 x 35. De start van de bouw van dit nieuwe complex met facilitaire ruimte zal plaatsvinden in de tweede helft van 2011 en zal worden afgerond medio 2012. Na voltooiing van de nieuwbouw zullen circa 110 boxen beschikbaar zijn en twee binnenmaneges.

Dit bericht is bestemd voor de vakmedia en is tot stand gekomen in overleg met Wim Schröder en ondergetekende.
Mochten er nog vragen zijn, kan met Wim Schröder of Ger Visser jr. contact worden opgenomen.

EUROCOMMERCE PROMOTIE B.V.
G.C.H. Visser
13 januari 2010

Foto Wim Schröder door: www.melissen.net