Reden genoeg om Wine Professional 2010 te bezoeken
AMSTERDAM, 20100108 -- Ook met de 8e editie van Wine Professional | Amsterdam Gastronomy beleeft de Benelux weer een uniek hoogtepunt. De meest toonaangevende vakbeurs op het gebied van kwaliteitswijn en fijne gastronomie staat opnieuw in het teken van de beste culinaire producten en wijnen die de Benelux rijk is.
Wat kunt u verwachten op Wine Professional?
* Circa 100 stands met de beste culinaire producten en mooiste wijnen die de Benelux rijk is.
* Twee theaters met een veelzijdig, interactief programma aan masterclasses, seminars en wijn-spijsproeverijen
* Speciale aandacht voor kleinere wijnspecialisten
* Duurzaamheid staat centraal: biologische wijnen, duurzame vis en andere milieuvriendelijke producten komen voor het voetlicht
* Medewerking van diverse toonaangevende Nederlandse en buitenlandse topchefs en verschillende wijnproducenten van internationale allure
* Speciale activiteiten voor de aankomende generatie horecaprofessionals
* Het ideale b2b-klimaat: overzichtelijk, louter topproducten, en een Wine Professional projectteam met kennis van zaken
Waar en wanneer?
Amsterdam Rai - Diamond Lounge | Europa Foyers (ingang Elicium)
Europaplein 22
1078 GZ Amsterdam
Maandag 11 t/m woensdag 13 januari, 11.00 - 18.00 uur.
Wine Professional wordt officieel ondersteund door Koninklijke Horeca Nederland, SVH, Alliance Gastronomique, Jeunes Restaurateurs d'Europe, Les Patrons Cuisiniers, Relais Restaurants, KVNW, GaultMillau Nederland, Proefschrift, Jaargids Wijn, Fa. H.L. Granaat.
Wine Professional - enkele programma-highlights
Maandag 11 januari:
* Terroirwijnen van Domaine Marcel Deiss
Maandag 11 januari 13.00 uur - GaultMillau Theater
* Duurzame vis en biologische wijnen
Maandag 11 januari 17.00 uur - Forum Gastronomicum Theater
* Dom Pérignon trilogie: Vintage 2000, Rosé 1998, Oenotheque 1995
Maandag 11 januari 16.45 uur - GaultMillau Theater
* Beaucastel 300 punten proeverij
Maandag 11 januari 15.30 uur - Forum Gastronomicum Theater
Dinsdag 12 januari:
* Rheinhessen, Renaissance door terroirwijn
Dinsdag 12 januari 10.00 uur - GaultMillau Theater
* Cavalotto, Barolo
Dinsdag 12 januari 12.30 uur - Forum Gastronomicum Theater
Woensdag 13 januari:
* Diamond tasting: parels van de beurs
Woensdag 13 januari 10.30 uur - GaultMillau Theater
* New Eastern Cuisine & topwijnen uit Spanje
Woensdag 13 januari 15.30 uur - Forum Gastronomicum Theater
Meer informatie omtrent het programma en het toegangsbeleid:
www.wine-professional.nl