Beslissingen van de Vlaamse Regering
08/01/2010 12:00
Vlaamse Overheid
Op voorstel van minister-president Kris Peeters
Na advies van de Strategische Adviesraad internationaal Vlaanderen en van de Raad van State hecht de Vlaamse Regering haar definitieve goedkeuring aan het ontwerpdecreet dat instemt met het Verdrag tot herziening van het Verdrag tot instelling van de Benelux Economische Unie , met het Protocol rond de voorrechten en immuniteiten van de Benelux Unie en met de Verklaring en de bijbehorende memorie van toelichting. Het ontwerpdecreet wordt nu ingediend bij het Vlaams Parlement.
Op voorstel van minister-president Kris Peeters
De Vlaamse Regering verlengt de aanstelling van Paul Breyne , gouverneur van West-Vlaanderen, als Vlaams coördinator van de grensoverschrijdende en interregionale samenwerking met Noord-Frankrijk , met twee jaar.
Op voorstel van minister-president Kris Peeters
In het kader van Europese reglementering verzamelt de dienst Zeevisserij de gegevens over vlootcapaciteit, visserijinspanning, aanlandingen en prijzen en economische gegevens in België, om deze te bezorgen aan de visserijwetenschappers. Tot nu toe konden de reders dit vrijwillig doen, voor een premie van bijna 50 euro. Omdat het hierbij niet gaat om een echte steekproef en omdat de Belgische vissersvloot ondertussen gezakt is tot minder dan 100 vaartuigen, beslist de Vlaamse Regering nu om het aanleveren van de gegevens verplicht te maken. Ze keurt daarvoor principieel het besluit goed over de verzameling van boekhoudkundige gegevens voor de uitvoering van het communautair visserijbeleid . Over dit besluit wordt nog het advies ingewonnen van de Raad van State.
Op voorstel van minister-president Kris Peeters
Op 20 juli 2006 hechtte de Vlaamse Regering haar goedkeuring aan het Charter met wederzijdse engagementen, afgesloten tussen de Vlaamse Regering en de organisaties van de Verenigde Verenigingen. Het charter wilde de samenwerking tussen verenigingsleven en overheid verder ontwikkelen. Het regeerakkoord 2009-2014 ambieert een versterkte samenwerking en een geactualiseerd charter tussen overheid en middenveld. De Vlaamse Regering hecht daarom haar goedkeuring aan het geactualiseerde charter tussen de Vlaamse Regering en de Verenigde Verenigingen.
Op voorstel van minister-president Kris Peeters en viceminister-president Ingrid Lieten
De Internationale Telecommunicatie Unie (ITU) is een organisatie van de Verenigde Naties waarin de openbare en de private sector samenwerken aan de ontwikkeling van de telecommunicatie en de harmonisering van het telecommunicatiebeleid in de aangesloten landen. De Conferentie van gevolmachtigden komt om de vier jaar samen en bepaalt het algemene beleid, waarbij eventueel de Stichtingsakte en de Overeenkomt gewijzigd worden. De Vlaamse Regering keurt nu de amendementsoorkonden bij de Stichtingsakte en de Overeeenkomst van de ITU goed, en hecht haar principiële goedkeuring aan de voorontwerpen van decreet die instemmen met de amendementsoorkonden en de bijbehorende memorie van toelichting. Over deze voorontwerpen van decreet wordt het advies ingewonnen van de Strategische Adviesraad internationaal Vlaanderen, de Sectorraad Media van de Strategische Adviesraad voor Cultuur, Jeugd, Sport en Media, en van de Raad van State.
Op voorstel van minister Jo Vandeurzen
De Vlaamse Regering verleent met ingang van 16 januari 2010 ontslag aan Paolo de Francesco uit het Raadgevend Comité bij Kind en Gezin en benoemt tegelijkertijd Stijn Grijp tot lid van het Raadgevend Comité bij Kind en Gezin .
Op voorstel van minister Philippe Muyters
De Vlaamse Regering verleent Philippe Muyters eervol ontslag als lid van de raad van bestuur van de Vlaamse Dienst voor Arbeidsbemiddeling en Beroepsopleiding (VDAB), als vertegenwoordiger van de representatieve werkgeversorganisaties . Ze stelt Peter Leyman aan als vervanger om het mandaat van Philippe Muyters te voltooien.
Op voorstel van minister Philippe Muyters
De Vlaamse Regering wijzigt principieel het besluit dat een gewestelijke stedenbouwkundige verordening vaststelt rond hemelwaterputten, infiltratievoorzieningen, buffervoorzieningen en gescheiden lozing van afval- en hemelwater . Door deze wijziging kan de vergunningsverlenende overheid zelf beslissen over een afwijkingsaanvraag, in plaats van de minister bevoegd voor ruimtelijke ordening of de stedenbouwkundige ambtenaren. Tot nu toe was het vaak een probleem om de afwijking tijdig te bekomen, zeker in ontvoogde gemeenten, wat leidde tot stilzwijgende weigeringen en dus nieuwe aanvragen met administratieve overlast tot gevolg. Over dit besluit wordt het advies gevraagd van de Raad van State.
Voor eventuele hyperlinks en bijlagen:
Zie het origineel