Platform Biologica
Horeca vanaf 1 januari officieel biologisch
Vanaf 1 januari 2010 kunnen hotels en restaurants zichzelf officieel
"biologisch" gaan noemen. Skal heeft voor de horeca een speciaal
certificeringsprogramma ontwikkeld. De criteria hebben betrekking op
het aankooppercentage biologische producten ten opzichte van gangbare
producten. Er is keus uit drie varianten: brons, zilver of goud voor
respectievelijk tenminste 40%, 60% en 80% biologische producten. Dit
percentage moet behaald worden in acht verschillende productgroepen;
zo is het biologische karakter in alle menu's breed vertegenwoordigd.
Bio-Gids
Horecaondernemingen die de certificering van SKAL binnen hebben, zijn
welkom om zich te laten vermelden in de Bio-Gids! In de Bio-Gids zijn
ook kleinschalige gecertificeerde toeleveranciers te vinden.
Aanmelden voor certificering
Geïnteresseerde horecabedrijven kunnen zich vanaf begin 2010 aanmelden
bij Skal. Dat geldt ook voor leveranciers die aan de bio-horeca willen
leveren. Inlichtingen: Hanneke de Boer, hdb@skal.nl.
Skal is de Nederlandse certificeringsorganisatie voor biologische
landbouw en werkt samen met Biologica.
»