Gemeente Hoorn

13 december nieuwe dienstregeling openbaar vervoer

Op zondag 13 december gaat de nieuwe dienstregeling van het openbaar vervoer in. Voor de reizigers betekent dit een aantal veranderingen. Zo zal de intercitytrein naar Amsterdam-Centraal niet meer doorrijden richting Amsterdam-Bijlmer, maar richting Hilversum/Amersfoort. De vertrektijden wijzigen niet of nauwelijks. De stoptrein vanuit Hoofddorp/Schiphol rijdt weer door naar Hoorn-Kersenboogerd. De dienstregeling naar Alkmaar wijzigt niet.

Connexxion
Connexxion heeft na een evaluatie besloten tot een aantal veranderingen in het buslijnennet:

* Lijn 11 zal niet meer naar Wognum rijden, maar naar Nibbixwoud, Midwoud en Oostwoud.

* Lijn 17 komt hierdoor te vervallen.
* Lijn 12 rijdt via Wognum naar Opmeer en Hoogwoud.
* Lijn 137 wordt een spitsbus tussen Hoorn en Wognum/Opmeer/Hoogwoud.

* Lijn 13 is een nieuwe lijn van het NS-station via het stadhuis naar Zwaag, Blokker en Kersenboogerd-Noord.
* De lijnen 14 en 15 gaan via de Kersenboogerd rijden, waardoor het rondje in de Kersenboogerd weer in twee richtingen gereden wordt.
* Lijn 16 naar het bedrijventerrein Hoorn-80 verdwijnt door het lage aantal reizigers. Werknemers die per bus naar Hoorn-80 willen, kunnen gebruik maken van lijn 14 die bij de entree van het terrein stopt.

* Lijn 134 naar Abbekerk, Middenmeer en Wieringerwerf rijdt alleen nog in de spits; buiten de spits kunnen reizigers gebruik maken van lijn 135.

* Lijn 127 neemt de routes van de lijnen 128 en 161 over. Deze nieuwe lijn rijdt van Hoorn via Berkhout, De Goorn en Avenhorn naar Alkmaar. De verbinding met Ursem komt te vervallen.

Arriva
De buslijnen van Arriva richting Grote Waal, Oosthuizen, Edam en Amsterdam wijzigen niet. Eindpunt van deze lijnen is het nieuwe busstation aan de achterzijde van het station Amsterdam-Centraal.

Compleet overzicht lijnennet
Kijk hier voor het complete overzicht van buslijnen in Hoorn.

Meer informatie
Voor gedetailleerde reisinformatie kunt u contact opnemen met de Reisinformatie Groep: www.9292ov.nl, mobiel.9292ov.nl of op telefoonnummer 0900-9292 ( 0,70 per minuut). Ook kunt u terecht bij de vervoerbedrijven zelf: NS, Connexxion en Arriva.

Laatste wijziging van deze pagina: 7 december 2009