Ingezonden persbericht
---
Monnickendam, 7 december 2009
Persbericht
WITTE MAGIE IN DE KEUKEN VAN CHEF-KOK ROGIER VAN DAM, POSTHOORN MONNICKENDAM (*)
WITTE MAGIE
Elk jaar breekt de `truffelkoorts' weer uit. Één van de moeilijkst vindbare en kostbaarste grondstof
op aarde wordt dan weer gevonden in Piemonte en Umbrië (Italië). De truffeljagers gaan op zoek
naar de `witte magie' of wat ook wel het witte goud wordt genoemd. Het is niet voor veel chef-koks
weggelegd om met dit prachtige product te kunnen werken. Maar voor hen die dat wel mogen gaat
een droom in vervulling. De zeer geprononceerde, uitgesproken aardse geur is bijzonder, maar de
smaak is werkelijk ongenaakbaar. Witte truffels worden niet gekweekt; ze groeien op natuurlijke
wijze onder de grond op de wortels van (eiken)bomen. De laatste jaren daalt de oogst doordat het
klimaat in Italië grilliger wordt, zo menen de truffeljagers.
WITTE TRUFFEL BETAALBAAR BIJ POSTHOORN
De witte truffel "Tuber Magnatum" is tijdelijk, verkrijgbaar bij Restaurant Posthoorn te
Monnickendam. Door een unieke samenwerking tussen de Italiaanse truffeljagers van het kleine
plaatsje Sora en Marc Boeljon, eigenaar van de Posthoorn, is deze echt betaalbaar geworden. Sora
ligt in de regio Lazio, zo een 150 km Zuidoostelijk van Rome en tegen de grens van
Abbruzen. Eenmaal per week heeft Marc contact met de familie die hier al vier generaties truffels
zoekt in dit gebied. "Pappa" keurt persoonlijk elke truffel die gevonden wordt. De officiële naam
van deze witte truffel is de "Bianco Pregiato Tuber Magnatum (Lazio). Wij laten ze
dus rechtstreeks aanvoeren. Verser, maar vooral ook voordeliger kan het niet. De jagers krijgen
een hogere opbrengst terwijl deze witte magie betaalbaar wordt voor onze gasten.
TRUFFELMENU
Nog niet eerder was het eten van witte truffel zo aantrekkelijk! Chef-kok Rogier van Dam
presenteert een speciale selectie van klassieke truffelgerechten welke u voor 7, - per gram
aanvult met witte truffel. Voor de echte liefhebber is er zelfs een vier of vijfgangen
Truffelmenu. Vanaf 72,50 is er een witte truffelmenu bestaande uit: runderzijlende met
eendenlever en witte truffel, romige knolselderijsoep met witte truffel, Poulet noir met witte truffel
en Café Glacé met wittechocolade en witte truffel.
POSTHOORN
Gevestigd in een Rijksmonumentaal pand bevindt restaurant Posthoorn zich In het idyllische
Zuiderzeestadje Monnickendam. Een oase van rust op een steenworp afstand van het drukke
Amsterdam. Het restaurant is onderdeel van het kleinschalige hotel Posthoorn en bezit vijf luxe
themasuites. Iedere suite kenmerkt zich door warmte, geborgenheid en een hoog verblijfscomfort.
Het restaurant met een Fransmediterrane keuken is vernieuwend in een klassieke omgeving. Door
Guide Michelin in 2008 beloond met een Michelin Ster en sinds 2005 de culinaire hotspot van
Noord-Holland.
Einde Persbericht
Voor verdere informatie kunt u contact opnemen met Marc H.L. Boeljon.