Hewlett-Packard

2009-12-02

Digitale pers helpt bedrijf nieuwe projecten in de wacht te slepen en klanten meer mogelijkheden te bieden

MAASTRICHT, Nederland, 02 December 2009 - HP maakt bekend dat de vijf-kleuren HP Indigo press 5500 van Intellecta Strålins AB uit Falun, Zweden, het bedrijf heeft geholpen zijn diensten uit te breiden en nieuwe projecten in de wacht te slepen.

De pers werd pas eerder dit jaar geïnstalleerd, maar nu al is Intellecta Strålins volop de kansen aan het benutten die zich in zijn regio aanbieden met digitaal drukken. De pers werkt regelmatig op volle capaciteit, en dit in twee ploegen. Het bedrijf heeft met succes zijn variabele data printing-mogelijkheden aangeprezen bij klanten, waardoor deze orders nu goed zijn voor zo'n veertig procent van de opdrachten.

Strålins werd in 1955 opgericht als familiebedrijf. In 1988 werd het verkocht aan Intellecta Infolog, een onderdeel van de Intellecta groep. Deze groep omvat naast reclamebureaus in Zweden en Denemarken ook drukkerijen in Zweden. Strålins is van oorsprong een traditionele drukkerij en beschikt nog steeds over aanzienlijke offsetdrukmogelijkheden. De digitale focus ligt op kleine oplagen en gepersonaliseerde producten, zoals visitekaartjes, brochures, reclamemateriaal, boeken en andere producten waarbij variabele data printing aan te pas komt. De klanten zijn vooral reclamebureaus en rechtstreekse klanten.

"We wilden een digitale pers die ons in staat zou stellen onze klanten dezelfde hoge drukkwaliteit te bieden als met conventioneel drukken", zegt Göran Strålin, financial director, Intellecta Strålins. "Men zei ons dat we gemakkelijk met een HP Indigo pers zouden kunnen werken, omdat we als offsetdrukkerij vertrouwd zijn met inkt en het offsetproces. De opstart met de HP Indigo pers bevestigde dit. Alles verliep perfect."

Een van de grote nieuwe projecten die Intellecta Strålins dankzij de pers binnenhaalde, was de web-to-printproductie van gepersonaliseerde catalogi voor een plaatselijke universiteit. Deze zijn op maat van de individuele studenten: ze bevatten alleen de informatie die zij nodig hebben. De interface bevindt zich op de website van de universiteit.

"De productie- en distributiekosten zijn drastisch verminderd", zegt Göran Strålin, "en de universiteit hoeft niet langer een standaardcatalogus te maken. De doorlooptijden zijn zeer kort. De respons is dan ook heel positief, zowel bij de universiteit als bij de studenten."

Een ander aspect van de HP Indigo press 5500 dat Göran Strålin waardeert, is dat digitaal drukken voor minder afval zorgt dan conventioneel drukken. "Net als de meeste Zweedse bedrijven zijn ook wij milieubewust: we voldoen aan het milieukeurmerk Swan en ons milieubeheersysteem is gecertificeerd volgens ISO 14001."

Intellecta Strålins gaat er prat op een one-stop-shop te zijn: het biedt een volledige waaier aan inhouse afwerkingsmogelijkheden. Het bedrijf is nu aan het bekijken hoe het zijn web-to-printmogelijkheden verder kan ontwikkelen op basis van zijn ervaring met het drukwerk voor de universiteit. Ook wil het nog andere diensten ontwikkelen, die nu dankzij digitaal drukken mogelijk zijn.

Over HP

HP biedt nieuwe mogelijkheden die mensen, bedrijven, regeringen en gemeenschappen in staat stellen technologie op zinvolle wijze te gebruiken. HP is 's werelds grootste technologiebedrijf en heeft een portfolio van oplossingen die variëren van printing- en personal computing-producten tot software, services en IT-infrastructuur. Meer informatie over HP (NYSE: HPQ) is te vinden op http://www.hp.com.

Redactioneel contact:

Benedicte Dupont
Indigo Digital Press
GWE Marketing Manager
Tel: +32 (0)2 729 74 03
Mob: +32 (0)476 476 736

Stephanie Thorpe
Bespoke for HP
+44 (0)1737 215 200
stephanie@bespoke.co.uk

Avenue Ceramique 241
6221 KX Maastricht
Nederland
www.hp.com/go/graphic-arts