D66

woensdag 2 december 2009

Oprichting D66 Londen

Op maandagavond 30 november heeft Alexander Pechtold D66 Londen VK geopend, de jongste loot aan de stam van een steeds internationaler wordende partij. Een publiek van rond de 70 Nederlanders kwam af op de bijeenkomst met Pechtold in de prestigieuze London School of Economics.

'Londen is een prachtige nieuwe stap. Het is goed dat de partij ook gevoed wordt met ideen van buiten onze grenzen', aldus Pechtold. Dit laatste heeft de afdeling al in de praktijk gebracht met een motie over het meenemen van studiefinanciering naar het buitenland tijdens het congres in Breda.

Alexander Pechtold wees ook op het enorme groeipotentieel van de afdeling. In het VK zijn ongeveer 90.000 Nederlanders. Dat is een middelgrote stad naar Nederlandse maatstaven. Met het huidige tempo waarin D66 leden werft, betekent dit voldoende groeipotentieel voor D66 Londen-VK. D66 Londen VK heeft dan ook de ambitie om een rol van betekenis te gaan spelen binnen D66. Vooral als het gaat om vraagstukken rond internationale mobiliteit. D66 Londen heeft al plannen voor een project binnen dit thema. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met londen d66.nl