Politie Limburg-Noord

Jongen aangehouden voor inrijden op agent in Venray


Datum: 1-12-2009
Tijd bericht: 14:27
Plaats: Venray
Maandagavond om 20:00 uur is aan Lupine een 16-jarige jongen uit Venray aangehouden, welke probeerde een agent zwaar lichamelijk letsel toe te brengen door op hem in te rijden met een scooter. Tevens is de jongen aangehouden voor het negeren van een stopteken, het rijden zonder scootercertificaat en verzet bij aanhouding.

Een agent wilde die avond een groepje jongeren aanspreken, nadat er een klacht was binnengekomen met betrekking tot hangjongeren. Toen de betreffende agent richting de jongeren liep, gingen zij er ineens op hun scooters vandoor. Twee jongeren reden in de richting van de agent, waarvan er één regelrecht op hem af kwam. De agent kon nog net op tijd aan de kant springen om een frontale aanrijding te voorkomen, maar hij kon niet verhinderen dat hij in volle vaart door het scooterstuur in zijn buik werd geraakt. De 16-jarige scooterrijder kwam hierbij met zijn scooter ten val, maar ging er direct te voet vandoor. De agent wist de verdachte enkele meters verder vast te grijpen, waarop de jongen zich begon te verzetten bij zijn aanhouding. Uit eindelijk is de verdachte toch aangehouden en voor verhoor overgebracht naar het bureau. Hier bleek ook nog dat de verdachte niet in het bezit is van een scootercertificaat.

Er is een onderzoek gestart en de politie komt graag in contact met eventuele getuigen, of de andere jongen die de agent op zijn scooter voorbij reed. Deze getuigen worden verzocht zich te melden via 0900-8844.