Gemeente Lelystad

Helikopterdistributeur op bedrijvenpark Flevopoort

Dinsdag 1 december 2009

Op bedrijvenpark Flevopoort vestigt zich binnenkort de distributeur van Rotorway helikopters. Het bedrijf is nu nog gevestigd in een bedrijfspand in de gemeente Steenwijkerland. De gemeente Lelystad en ondernemer/directeur Mario Peters hebben overeenstemming bereikt over de grondverkoop van circa 6.200 m2.

Moderne twee persoons helikopter

De helikopter is van het type RotorWay Talon 600. Dit is een moderne twee persoons helikopter bestemd voor de particuliere en zakelijke markt. Het moederbedrijf is gevestigd in Chandler Arizona (USA). Rotorway heeft aangeven zich in Lelystad te willen vestigen omdat de locatie voldoet aan haar belangrijkste wensen: centrale ligging in Nederland, directe nabijheid van een vliegveld met mogelijkheden en een A1 snelweglocatie.

Exclusieve distributie

Vanuit de vestiging in Lelystad zal de exclusieve distributie van de helikopters voor de Nederlandse markt ter hand worden genomen. Ook bestaan er mogelijkheden voor geĂŻnteresseerden om zelf (onder begeleiding van Rotorway) hun toestel te bouwen. De uit Giethoorn afkomstige directeur Peters denkt per jaar een aantal machines te kunnen afzetten in Nederland. Inmiddels zijn er al diverse machines verkocht. De aankoopprijs van de helikopter bedraagt momenteel circa EUR 150.000,-. Na volledige ingebruikname van het pand zullen op deze locatie circa 20-25 mensen werkzaam zijn.

---