Gemeente Best

Griepprik Mexicaanse griep

25-11-2009

Onlangs heeft minister Klink bekend gemaakt dat alle kinderen van 6 maanden tot en met 4 jaar ingeënt kunnen worden tegen de Mexicaanse griep. Deze prik is ook beschikbaar voor gezinsleden van zuigelingen tot zes maanden.

Onder verantwoordelijkheid van de GGD is op maandag 23 november 8.30 uur de vaccinatie van start gegaan. De vaccinatie wordt uitgevoerd door en in de consultatiebureaus van Zuidzorg en De Zorgboog, op 24 locaties in de regio. Niet in alle gemeenten wordt gevaccineerd. Bij de keuze van de locaties is gekeken of het betreffende consultatiebureau een grote toestroom aankan. Een aantal locaties is daarom buiten de boot gevallen. U moet dan naar een andere gemeente om zich te laten vaccineren.

Meer informatie
Wilt u meer informatie over de griepprik, dan kunt u terecht op de website van de GGD: www.ggdbzo.nl/griepprik. Aan de hand van uw postcode kunt u zien waar en wanneer u voor een prik terecht kan. Telefonische informatie over locatie en tijdstip is ook beschikbaar via het gratis nummer: 0880031 111 van de GGD Brabant-Zuidoost.

Heeft u algemene vragen over de griep en de vaccinatie, dan kunt u terecht op www.grieppandemie.nl. U kunt ook bellen met het (gratis) telefoonnummer 0800 1100 (Postbus 51).