Gemeente Kapelle

Plagen en ziekten in de fruitteelt
schurftplekken op appel

Op zaterdag 21 november vindt in het Fruitteeltmuseum aan de Annie M.G. Schmidtsingel 1 in Kapelle een lezing plaats over plagen en ziekten in de fruitteelt. Aan bod komen o.a. de biologische en reguliere bestrijding van plagen, afkomstig van schimmels en insecten. Verder wordt dieper ingegaan op het voorkomen van plagen o.a. door goede bemesting, elektronische en mechanische middelen. De lezing is bedoeld voor fruithobbyisten, tuinliefhebbers en andere belangstellenden. De lezing start om 14.00 uur en duurt ca. 1 : uur. De lezing is gratis, wel moet voor de entree worden betaald. Heeft u vragen over plaagbestrijding, stuur alvast een email of geef dit telefonisch door:
Email: info@fruitteeltmuseum.nl of tel 0113-344904.

Ziekten in appels en peren, zoals schurft, roest, bacterievuur en meeldauw worden veroorzaakt door schimmels. Maar ook insecten zoals de fruitmot, fruitspintmijt of perebladvlo, kunnen veel schade aanrichten in fruitbomen. Tijdens de lezing wordt aandacht besteed aan het kennen en herkennen van aantastingen op fruit, de levenswijze van de schimmels, schadelijke â en nuttige insecten die voor de fruitteelt van belang zijn en de vele soorten bestrijdingsmiddelen die toegepast kunnen worden. Aansluitend op de lezing vindt in eind mei 2010 een excursie plaats.
De lezing is gratis, entree kost ⬠3,50 voor volwassenen; gratis voor kinderen, donateurs en museumkaarthouders. Het Fruitteeltmuseum is geopend op woensdag 13.00-17.00 uur en op zaterdag 12.00-16.00 uur.