Ingezonden persbericht



---



PERSBERICHT

Euregionale Architectuur Prijs 2009

Belgische, Nederlandse en Duitse architectuuropleidingen in competitie

Zaterdag 14 november 2009 wordt om 20.00 uur in Aken voor de negentiende keer de Euregionale Architectuur Prijs uitgereikt voor het beste afstudeerproject van de architectuuropleidingen in de Euregio Maas-Rijn. Belgische, Nederlandse en Duitse opleidingen uit de Euregio Maas-Rijn dingen mee naar de prijs.

Van de 550 ingezonden afstudeerprojecten zijn 35 projecten geselecteerd voor deelname aan de architectuurprijs. Een internationale jury beoordeelt deze projecten op 13 en 14 november, waarna op 14 november de Euregionale Architectuur Prijs 2009 wordt uitgereikt in het Kármán Auditorium te Aken.

De Euregionale Architectuur Prijs wordt georganiseerd door SCHUNCK* (afdeling architectuur) in samenwerking met de Architektenkammer Nordrhein-Westfalen, de BNA Kring Zuid Limburg, de Orde van Architecten Limburg en de Ordre des Architectes Liège.

Door de samenwerking tussen onderwijs, beroepspraktijk, vakinstellingen en donateurs uit het bedrijfsleven is er met de EAP een uniek grensoverschrijdend project ontstaan. Het doel van de Euregionale Architectuurprijs is talentvolle, pas afgestudeerde architecten, ingenieurs en stedenbouwers een podium te bieden dat hun stap naar de beroepspraktijk bevordert. Daarnaast biedt de EAP een podium voor de deelnemende instellingen, om zich voor een internationaal publiek te presenteren en kennis te nemen van elkaars onderwijsmethodieken.

De deelnemende hogescholen aan de EAP 2009 zijn:
Hogeschool Zuyd, Academie van Bouwkunst Maastricht Rheinisch-Westfälische Technische Hochschule Aachen Fachhochschule Aachen
Provinciale Hogeschool Limburg, Dep. Architectuur Diepenbeek Institut Supérieur d'Architecture Saint-Luc de Wallonie Liège Institut Supérieur d'Architecture Lambert Lombard Liège

Na de prijsuitreiking op 14 november zijn alle 35 genomineerde werken t/m 4 december te zien in een speciale tentoonstelling in Aken. Deze tentoonstelling is gratis toegankelijk voor publiek.

Prijsuitreiking EAP 2009: za 14 november 2009, 20.00 uur Locatie: Kármán Auditorium, Eilfschornsteinstr. 15, D-52062 Aken Toegang gratis

Expositie EAP 2009: za 14 november t/m vr 4 december 2009 Locatie: voormalig fysico-chemie gebouw van RWTH, Templergraben 59, D-52062 Aken Openingstijden: ma-vr 10-18 u, za 12-18 / Toegang gratis De genomineerde projecten zijn vanaf half oktober te zien op: www.eap-pea.org. Daar vindt u ook meer informatie over de EAP 2009.

SCHUNCK*
Bongerd 18, Heerlen (NL)
www.schunck.nl

////////////////


Ingezonden persbericht