Gemeente Voorschoten

Bodemsanering langs spoor

Op 2 november start de Stichting Bodemsanering NS (SBNS) in Voorschoten met een bodemsanering langs de spoorlijn Den Haag - Leiden.

Werkzaamheden
Ten zuiden van station Voorschoten is op twee plekken langs het spoor de bodem verontreinigd. In de grond zijn verhoogde gehaltes koper gevonden.

De aanwezige bodemverontreiniging wordt afgegraven en afgevoerd in afgesloten vrachtwagens naar een erkende grondverwerker. Daarna wordt de afgraving aangevuld met zand.

De sanering start op 2 november en duurt volgens planning drie weken. Er wordt gewerkt op maandag t/m vrijdag van 7.00 tot 16.00 uur.

Omleiding fietsers & wandelaars
Om bij de verontreinigde grond te kunnen komen en de grond af te kunnen voeren, wordt vanaf het Geestwoningpad een baan van rijplaten gelegd naar de Brunita J. Gemmekelaan. Het fietspad wordt tijdens de sanering afgezet en verplaatst naar het wandelpad. Voor wandelaars wordt met rubberen matten een alternatief voetpad aangegeven. De tijdelijke situatie wordt met borden aangegeven.

Parkeren t/m 20 november
Transport vindt plaats via de route: Brunita J. Gemmekelaan - Rouboslaan - Wijngaardenlaan. Omdat de twee bochten in de Brunita J. Gemmekelaan ter hoogte van de huisnummers 1 -19 smal zijn, worden bewoners verzocht om gedurende de bodemsanering auto's elders te parkeren. Omwonenden zijn door middel van een brief geïnformeerd.

SBNS
De SBNS is een onafhankelijke stichting die bodemverontreiniging op terreinen van NS en ProRail onderzoekt en zo nodig saneert. De stichting is in 1996 opgericht door NS, ProRail, het ministerie van VROM en het ministerie van Verkeer & Waterstaat.
* 29 oktober 2009