Gemeente Oirschot

Lezing Annette Heffels over pubers

Pubers! Ze zijn toch oud en wijs genoeg?!

Kom luisteren naar een lezing van Annette Heffels en praat mee over pubers

Â

Op maandagavond 2 november geeft Annette Heffels, psycholoog en columnist voor het weekblad Margriet een lezing over praten met pubers. De avond begint om 19.45 uur in Sociaal Cultureel Centrum De Enck in Oirschot. Kaarten kunt u telefonisch of online reserveren bij de Enck.

Â

Annette Heffels besteedt in haar lezing aandacht aan de veranderingen van kinderen in de puberteit. Daarbij komen de prettige maar ook de lastige kanten van het omgaan met pubers aan bod. Ouders krijgen informatie over manieren waarop ze een goed contact met hun puber kunnen bevorderen en ruzie kunnen voorkomen.

Deze avond is bedoeld voor ouders van jongeren van 12 tot en met 18 jaar uit de gemeente Oirschot. De toegang is voor deze ouders gratis. Na de pauze kunnen ouders vragen stellen aan Annette Heffels en aan een aantal deskundigen die in de gemeente Oirschot betrokken zijn bij de zorg voor jeugd en hun ouders. Theatergroep Ongehoord zorgt deze avond voor twee korte optredens.

Â

Pubers!

Zit u ook wel eens met uw handen in het haar? In de periode van puberteit verandert er veel, zowel voor de pubers als voor de ouders. Niet alleen groeien kinderen flink en krijgt hun lichaam mannelijke of vrouwelijke trekken, maar ze ontwikkelen ook een eigen mening en nemen niet meer alles van ouders aan. Voor ouders kan het lastig zijn om met de veranderingen om te gaan en daarin hun eigen rol te bepalen. Ouders zitten met vragen als: Mogen pubers zich kleden zoals ze willen? Wat doe je als je kind al jong gaat roken of drinken? Kiezen pubers wel de goede vrienden en vriendinnen? Hoe moet je daar nu mee omgaan? Kun je je kind eigenlijk wel iets verbieden? Hoe houd je contact met je puber?

Â

Voor meer informatie over het programma kunt u terecht op www.deenck.nl

Â