Warchild


The Armed Man-concert brengt 69.000 op

2 november 2009 - poster: The Armed Man - A Mass For Peace

"Ring in the thousand years of peace..."

Dit was de eindboodschap van de uitvoering van The Armed Man - A Mass for Peace (Karl Jenkins) die zaterdagavond 31 oktober 2009 werd uitgevoerd.

Benefietconcert voor kindsoldaten
In het World Forum Theater in Den Haag hebben honderden koor- en orkestleden geheel belangeloos hun muzikale kunnen ingezet voor voormalige kindsoldaten. De gehele opbrengst van het benefietconcert gaat naar War Child.

Maxime Verhagen
Minister Maxime Verhagen van Buitenlandse Zaken luidde het concert in met een toespraak. "Een kind heeft het recht op een veilige jeugd: het hoort speelgoed of een pen in de handen te hebben en geen wapen'', aldus de bewindsman.

BuZa verdubbelt opbrengst
Ook heeft Verhagen toegezegd dat het ministerie van Buitenlandse Zaken de opbrengst van de avond zal verdubbelen. Dit houdt in dat er EUR 69.000 euro bijeen is gebracht voor de hulp aan oorlogskinderen. Een ongelooflijke prestatie die tot stand kwam door een zeer enthousiaste groep van meer dan 800 vrijwilligers!

250.000 kindsoldaten
Het benefietconcert was georganiseerd door de stichting AYOPlaza. Deze stichting zet zich in om bekendheid te verkrijgen voor het feit dat er ruim 250.000 kindsoldaten zijn in deze wereld. "Kinderen die worden ingezet in gewapende conflicten. Vaak gedwongen, maar ook vrijwillig, uit armoede, om te overleven.''

War Child wil iedereen die heeft meegewerkt aan The Armed Man heel hartelijk bedanken. Hun bijdrage maakt een levensgroot verschil in het leven van miljoenen kinderen wereldwijd die elke dag te maken hebben met de effecten van oorlog.

Help ons de oorlog uit een kind te halen. Word Friend van War Child.