Gemeente Lelystad

Zilverparkkade bereikt nieuw hoogtepunt

Vrijdag 30 oktober 2009

Vrijdag 30 oktober is het hoogste punt bereikt van de in aanbouw zijnde tweelinggebouwen Jocator en Klusor, gelegen aan de Zilverparkkade.

Ondertussen is Ter Steege Bouw Rijssen ook vergevorderd met de gevels die de twee torens hun kenmerkende uitstraling geven.

Eigen signatuur

De Zilverparkkade kenmerkt zich door de architectonisch hoogwaardige gebouwen. Elk gebouw heeft een eigen signatuur; zo ook Jocator en Klusor. In contrast met de strakke lijnen van de naastgelegen panden is Jocator ontworpen in een stijl die `modern barok' genoemd kan worden. Het gebouw krijgt een sterke retro-identiteit dankzij de eigenzinnige vormgeving. Wie straks naar Jocator kijkt, ziet brede, goudkleurige lippen, gekruld in een schalkse lach. Daaraan dankt het complex zijn naam: Jocator betekent schalk of joker.

Naast Jocator komt Klusor. Dit gebouw is van verre duidelijk herkenbaar aan haar organische vormen en bijna vrouwelijke uitstraling. De kleuren doen denken aan een fonkelende edelsteen. Dit inspireerde tot de naam van het complex: Klusor betekent edelsteen in een zetting.

Inspirerende leefomgeving

Het project bestaat uit 28 betaalbare woningen in vijf verschillende typen. De twee- en driekamerappartementen zijn ideaal voor mensen die op zoek zijn naar een unieke en inspirerende leefomgeving. Als begin volgend jaar de woningen opgeleverd worden is de Zilverparkkade compleet, waardoor de markante entree van het LelyStadshart gereed is. Een unieke woonlocatie waar wonen, werken, winkelen, entertainment, cultuur en uitgaan samenkomen. De locatie ligt centraal met het openbaar vervoer, zowel bus als trein, op een steenworp afstand. Zowel jonge stellen als senioren hebben hier een appartement gekocht.

---