Achmea Groep


Virtueel verkeersveiligheidsplatform

2 november 2009

Centraal Beheer Achmea en de Verkeersveiligheid Groep Nederland introduceren als eerste een interactieve leeromgeving voor veilige en duurzame mobiliteit. Hierbij vinden rijvaardigheidstrainingen niet plaats op een fysiek testcircuit maar uitsluitend via internet. De online (video) trainingen zijn er op gericht om ongelukken te voorkomen, brandstof te besparen en CO2 uitstoot te reduceren.

Laagdrempelig

Via het platform krijgen grote groepen verkeersdeelnemers hiermee laagdrempelige toegang tot effectieve trainingen. Daarnaast bestaat de mogelijkheid tot het doen van kennistesten, volgen van ontwikkelingen op het vlak van milieu en veiligheid als ook de beschikbaarheid over een uitgebreide kennisbank.

TNO

Het groene verkeersveiligheidsplatform kost de deelnemer geen brandstof en levert direct zowel een milieu- als kostbesparing op. De ervaringen en het resultaat van de trainingen op de brandstof en schade wordt een jaar lang gemeten door TNO Quality. Hierdoor wordt het effect gekwantificeerd in kosten en CO2 besparing.

Demonstratie

Op de website www.demo.e-driver.nl is een demonstratie te zien van de mogelijkheden.