ABVAKABO FNV

Acties thuiszorg

Komende week staan er twee acties gepland gericht op de thuiszorg. Maandag 2 november de actie `Duizend handtekeningen voor behoud thuiszorg Utrecht', gevolgd door de actie `Begrafenis thuiszorg' op donderdag 5 november.

Maandag 2 november: Duizend handtekeningen voor behoud thuiszorg Utrecht
Overhandiging petitie aan wethouder Marga Spit van Utrecht voor behoud van thuiszorg en werkgelegenheid. Gemeente Utrecht heeft zorginstelling Aveant uitgesloten van de openbare aanbesteding voor thuiszorg. ABVAKABO FNV vreest voor het verlies van 1300 banen als gevolg van dit besluit.

Donderdag 5 november: Begrafenis thuiszorg
De thuiszorg in Utrecht wordt die dag symbolisch begraven door werknemers van Aveant en leden van ABVAKABO FNV. Gemeente Utrecht heeft zorginstelling Aveant uitgesloten van de openbare aanbesteding voor thuiszorg. ABVAKABO FNV vreest voor het verlies van 1300 banen als gevolg van dit besluit en voert op 5 november actie bij het kantongerecht in Utrecht. Op die dag dient het kort geding dat de zorginstelling heeft aangespannen tegen de gemeente Utrecht. ABVAKABO FNV grijpt het kort geding aan om samen met de ondernemingsraden van Aveant en Aveant Thuishulp aandacht te vragen voor de gevolgen van het gemeentelijke besluit.
30-10-2009, Thuiszorg