Gemeente Hoorn

Betere begeleiding voor kinderen met een motorische achterstand

Op maandag 2 november ontvangen gymdocenten die les geven op basisscholen in Hoorn hun diploma Motorisch Remedial Teaching (MRT). Zij ontvangen deze uit handen van wethouder onderwijs Ronald Witteveen. Met een MRT- opleiding kunnen de gymdocenten leerlingen met achterstanden in hun motorische ontwikkeling beter begeleiden. Deze kinderen kunnen vaak niet goed meekomen in de gymles en worden beperkt in hun spel. Vanaf nu bieden dertig basisscholen in Hoorn begeleiding aan kinderen met een motorische achterstand.

In totaal hebben 13 gymdocenten de MRT- opleiding gevolgd. Maandag 2 november ontvangen tien van hen hun diploma. De andere drie ontvangen deze in december. De opleiding duurde ruim een jaar. De gymdocenten kregen les van Wim van Gelder, een autoriteit op het gebied van MRT.

Extra begeleiding op basisscholen
Vanaf nu bieden alle basisscholen in het openbaar en bijzonder onderwijs waar een gymdocent werkzaam is (in totaal 30 scholen) één uur MRT per week aan. Tijdens dit uur krijgen de bewegingszwakke kinderen in een kleine groep intensieve begeleiding. Dit met als doel hun motoriek verder te ontwikkelen. Kinderen krijgen hierdoor meer plezier in bewegen en meer zelfvertrouwen. Samenwerking met de ouders is hierbij belangrijk. Dagelijks moeten de kinderen hun bewegingsoefeningen doen.

De MRT- opleidingen zijn betaald door het bijzonder onderwijs, het openbaar onderwijs en de gemeente Hoorn. Laatste wijziging van deze pagina: 30 oktober 2009