De Haagse Hogeschool

âEurope: 20 years after the wallâ thema van Europe Week De Haagse Hogeschool

Studenten maken kennis met Europa en de Europese Unie

Studenten van de opleiding European Studies van De Haagse Hogeschool maken in de week van 2 â 6 november intensief kennis met Europa en de Europese Unie tijdens de Europe Week. Deze week biedt studenten de gelegenheid om politici, opiniemakers en mensen uit het werkveld te ontmoeten en met elkaar te debatteren over de werkzaamheden van en ontwikkelingen binnen de Europese Unie.

Tijdens de Europe Week volgen ruim 400 studenten van de opleiding lezingen, debatten en workshops over zaken als âwerken in de EUâ, âde Europese Commissieâ en âEuropese wetgevingâ. De week start op maandag 2 november met een lezing van staatssecretaris voor Europese Zaken Frans Timmermans over â20 years after the wallâ. Verder gaan studenten op woensdag 4 november in debat met Ludolf van Hasselt (directeur Europese Commissie Nederland) over de verandering in Europa vanuit het perspectief van de Europese Commissie. Ook wonen de studenten de Europa Lezing van minister-president Balkenende bij die op donderdag 5 november in de Nieuwe Kerk te Den Haag plaatsvindt.

Over European Studies

European Studies (ES) is een brede, internationaal georiënteerde bacheloropleiding die haar studenten opleidt tot âEuropean Professionalsâ. Dit wil zeggen dat studenten tijdens hun studie alle benodigde kennis en vaardigheden aanleren die nodig zijn om als (junior) professional aan de slag te gaan bij internationale bedrijven, zowel in de profit als de non-profit sector.