Ingezonden persbericht

CD PRESENTATIE NEW DUTCH VAN DE WEST COAST BIG BAND GROOT SUCCES !

Donderdagavond heeft de West Coast Big Band haar nieuwe cd NEW DUTCH gepresenteerd in Theater De Tobbe in Voorburg.

Deze cd is een onderdeel van het project NEW DUTCH. Het project is bedoeld om jonge componisten uit allerlei gelederen te stimuleren om composities te schrijven voor bigband.
Daarnaast kregen aankomende arrangeurs een kans om de geselecteerde stukken te arrangeren voor bigband.

Een compositiewedstrijd uitschrijven onder in Nederland werkende en wonende studenten van de Nederlandse conservatoria was de eerste stap van het project.
Met medewerking van docenten aan de conservatoria zijn daarna zes talentvolle arrangeurs geselecteerd om de gekozen composities te arrangeren.
Onder begeleiding van Johan Plomp (Arrangeur, docent aan het conservatorium van Amsterdam), Henk Meutgeert (componist, arrangeur, muzikaal leider van het Jazzorchestra of the Concertgebouw) en Kurt Weiss (arrangeur, docent aan het conservatorium van Groningen) hebben zij geweldige arrangementen gemaakt.

Het resultaat is een prachtige, gevarieerde cd, waar de band met recht trots op mag zijn.

Tijdens de cd presentatie in een bomvol Theater De Tobbe werd de eerste cd uitgereikt aan Paul Beijerling. Jazzprogrammeur van dit theater.

Het project "New Dutch" bestaat verder nog uit het organiseren van workshops met meerdere bigbands en het uitgeven van de bladmuziek door Molenaar Edition.

De West Coast Big Band stelt zich ten doel om nieuw repertoire van Nederlandse bodem beschikbaar te stellen aan alle bigbands in Nederland. Na de projecten "All Dutch" en "More Dutch", heeft zij met het project "New Dutch" weer een verrijkende bijdrage geleverd aan het bigband repertoire in Nederland.

Meer informatie over de band is te vinden op www.westcoastbigband.nl. Via deze site is de cd New Dutch te bestellen.