Politie Utrecht

Persberichten Eemland noord, 10.50 uur

Utrecht, 01-11-2009

Snorfietser zwaar onder invloed
SOEST - De politie heeft in de nacht van zaterdag 31 oktober op zondag
1 november op de Clemensstraat een 46-jarige man uit Soest aangehouden, op verdenking van het besturen van een snorfiets met te veel alcohol op.

Gevaarlijk rijgedrag was die nacht om 01.20 uur voor agenten aanleiding om een snorfietser aan de kant te zetten. Zijn adem rook sterk naar alcohol. De blaastest viel voor hem negatief uit. Hij werd aangehouden en moest mee naar het politiebureau. Daar wees ademanalyse 810 ug/l uit. De politie maakt proces-verbaal tegen de verdachte op en heeft zijn rijbewijs ingevorderd.

Belediging
BAARN - De politie heeft in de nacht van zaterdag 31 oktober op zondag
1 november op de Dalweg een 18-jarige en een 19-jarige jongeman uit Baarn aangehouden, die twee surveillerende agenten hadden beledigd.

Agenten hielden die nacht rond 04.50 uur een groep personen in de gaten die uit een horecagelegenheid aan de Nieuwstraat kwamen en zich luidruchtig gedroeg. Een van hen beledigde de agenten. De agenten pikten dat niet en hielden de verdachte aan voor belediging. De andere verdachte pikte dat niet en beledigde op zijn beurt de agenten. Ook hij werd aangehouden. Beiden moesten voor verhoor mee naar het politiebureau. De politie maakt proces-verbaal tegen de verdachten op.

Hennepkwekerij ontmanteld
SOEST De politie heeft vrijdagmorgen 30 oktober in een pand aan het Weteringpad een hennepkwekerij ontdekt en daarbij een 31-jarige man uit Leusden aangehouden.

De politie kwam de hennepkwekerij op het spoor door een klacht over henneplucht. Een agent die het pand in de gaten hield, zag die morgen, om 11.15 uur, tijdens de surveillance een man naar buiten komen. Met medewerking van de man stelde de politie een onderzoek in het pand in. Op de bovenverdieping trof de politie een hennepkwekerij aan met 880 planten.

De politie ontmantelde de hennepkwekerij. De man die uit het pand kwam, werd aangehouden en moest voor verhoor mee naar het politiebureau. De politie zet het onderzoek voort en maakt proces-verbaal op.