Politie Utrecht
Persberichten Utrecht stad, 10.40 uur

Utrecht, 01-11-2009

Man gewond bij woningbrand

DE MEERN Zaterdagavond 31 oktober, rond 22.25 uur, werd de politie naar de Keerkring gestuurd, omdat er uit een woning rook zou komen. Ter plaatse gekomen zagen politieagenten dat er een gewonde man op straat lag. De man (81 jaar oud) was zijn woning waar brand woedde, ontvlucht. De politieagenten ontfermden zich over het slachtoffer en lieten een ambulance en de brandweer ter plaatse komen.

Het slachtoffer is met verwondingen aan zijn bovenlichaam overgebracht naar het UMC. Verder raakte niemand gewond bij het incident.

De politie onderzoekt de oorzaak van de brand.

Gewapende fietsendief

UTRECHT / DE BILT De politie heeft zaterdagavond 31 oktober op de Hessenweg in De Bilt een 15-jarige jongen uit Utrecht aangehouden, die samen met twee andere jongens op het dievenpad was.

Een getuige zag dat het trio die avond om 20.50 uur op de Biltsestraatweg in Utrecht een fiets probeerde te stelen en waarschuwde de politie. De dieven gingen ervandoor. Agenten troffen een van de verdachten fietsend aan op de Hessenweg. Hij werd aangehouden en moest voor verhoor mee naar het politiebureau. De verdachte reed op een fiets die hij elders in Utrecht had gestolen en had bovendien twee verboden messen bij zich. De politie nam de fiets en de messen in beslag en maakt proces-verbaal op. De ouders van de jongen worden in kennis gesteld. De politie is nog op zoek naar de andere twee verdachten.

Heling

UTRECHT - In de nacht van zaterdag 31 oktober op zondag 1 november, rond 02.35 uur, controleerde de politie op de Martin Luther Kinglaan twee jongens, omdat zij op een fiets reden zonder gebruik van fietsverlichting. Al snel zagen de politieagenten dat er geen sleutel in het vaste fietsslot zat; een teken dat de fiets zeer waarschijnlijk gestolen is. De verdachten, allebei 19 jaar en afkomstig uit Utrecht, zijn aangehouden en overgebracht naar het politiebureau voor verhoor. De politie onderzoekt of er aangifte is gedaan van diefstal van de fiets.

Onder invloed

UTRECHT Zaterdagmiddag 31 oktober rond 14.10 uur zag een politieagent in zijn vrije tijd een personenauto gevaarlijk over de Karl Marxdreef rijden. De bestuurder veroorzaakte een aantal keer bijna een aanrijding. De politieagent achtervolgde de auto, belde zijn collegas die in dienst waren en leidde hen naar de gevaarlijk slingerende automobilist. Na een achtervolging op de A2 hielden politieagenten de bestuurder (34 jaar en afkomstig uit Beverwijk) ter hoogte van de afslag Vinkeveen aan. De verdachte had veel te veel alcohol genuttigd. Uit een ademanalyse bleek dat de man 790 ug/l aan alcohol in zijn lichaam had.

Het rijbewijs van de man is ingevorderd.

Jongens helpen beroofde man

UTRECHT In de nacht van donderdag 29 op vrijdag 30 oktober, rond 02.00 uur, is een 56-jarige inwoner van Veenendaal op de Voorstraat slachtoffer geworden van een beroving. Hij raakte hierbij gewond.

Twee mannen kwamen naast het slachtoffer lopen en eisten geld. Toen het slachtoffer zei dat hij geen geld had, kreeg hij een trap en een aantal vuistslagen. Een aantal onbekend gebleven jongens kwam de man, die inmiddels op de grond lag, te hulp. De jongens zorgden ervoor dat de twee mannen ophielden met slaan en wegvluchten. Het slachtoffer liep gekneusde ribben op en hoofdletsel.

De politie onderzoekt de beroving en vraagt getuigen contact op te nemen met de recherche via telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief). Ook de jongens die geholpen hebben en meer kunnen vertellen, wordt verzocht contact op te nemen met de politie.

Signalement dader 1:


- licht getint uiterlijk, kort zwart kroeshaar


- breed postuur, bol/rond gezicht


- 1.75 1.80 m. lang


- 25-30 jaar


- droeg bruine leren jas, nette lange groene broek

Signalement dader 2:


- licht getint uiterlijk


- mager postuur, lang smal gezicht


- zwart haar tot op de schouders


- sprak goed Nederlands


- droeg witte bovenkleding

Vrouw beroofd

UTRECHT Vrijdagavond 30 oktober, rond 18.30 uur, is een 32-jarige fietsster uit Utrecht op de Kanaalstraat beroofd. Twee jongemannen op een scooter beroofden de vrouw van haar tas. Toen de daders de tas wegrukten, viel de vrouw op de grond en raakte zij gewond. De daders zijn weggevlucht in de richting van de binnenstad. Een getuige is het tweetal nog achterna gegaan, maar verloor ze uit het oog. Een andere omstander heeft zich over het hevig geschrokken slachtoffer ontfermd.

De politie onderzoekt de beroving en vraagt getuigen die meer kunnen vertellen over de identiteit van de berovers contact op te nemen met de recherche via telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief)

Signalement verdachte 1, bijrijder scooter


- 15 - 20 jaar


- licht getinte huidskleur


- kort, zwart haar, aan de zijkanten opgeschoren


- droeg een zwarte winterjas, glimmende stof met grote capuchon en bontkraag

Signalement verdachte 2, bestuurder scooter:


- 15 - 20 jaar


- licht getinte huidskleur


- kort zwart haar