GGD Amsterdam


Persbericht
Datum 19 oktober 2009
Ons kenmerk pb Maand van de verleiding 2009
---
Maand van de Verleiding van start

Op 1 november start in Uithoorn de `Maand van de Verleiding' met als thema `seksualiteit'. Rond dit thema vinden verschillende activiteiten voor jongeren plaats. De afsluiting van de maand vindt plaats in The Mix. Speciaal voor ouders komt er een bijeenkomst over internetgebruik en seksualiteit. Gemeente Uithoorn is de initiatiefnemer van deze maand.

`Sex altijd bespreekbaar' Waren de voorgaande jaren de centrale thema's `alcohol' en `drugs', doel van deze `Maand van de Verleiding' is om seksualiteit meer bespreekbaar te maken. Daarom heeft de campagne de slogan `Sex altijd bespreekbaar' meegekregen. Het gaat erom dat jongeren vooral met elkaar hierover in gesprek gaan. De scholengemeenschap Thamen en het Alkwin Kollege organiseren hiervoor verschillende activiteiten, van speciale lesprogramma's tot toneelvoorstellingen. Het gros hiervan vindt dit jaar plaats in The Mix, onder begeleiding van medewerkers van de Stichting Cardanus. Met ingang van 28 oktober is de nieuwe website www.maandvandeverleiding.nl online; hierop zullen alle activiteiten en aanvullende informatie vermeld staan.

Ouderavond: internetgebruik en seksualiteit De ouderavond staat in het teken van `Internet en seksualiteit'. Medewerkers van Mijnkindonline.nl gaan op een interactieve manier met ouders in gesprek over veilig internetten. Vragen die aan de orde komen zijn: `wat ziet mijn kind eigenlijk', `op welke sites kan mijn kind komen' of `hoe voer ik een gesprek met mijn kind over zijn of haar internetgebruik'. Ook wordt het programma van de `Maand van de Verleiding' kort toegelicht.

De ouderavond is bestemd voor alle ouders en verzorgers van schoolgaande kinderen in de leeftijd van 11 t/m 18 jaar in én buiten Uithoorn. De avond vindt plaats op dinsdag 3 november van 19.30 tot 22.00 uur in het Alkwin Kollege, Weegbree 55 in Uithoorn. Aanmelden voor deze avond kan via info@alkwin.nl onder vermelding van het aantal personen dat komt.

Samenwerking
Het programma van de `Maand van de Verleiding' is tot stand gekomen in samenwerking met Politie, GGD Amsterdam, Brijder Verslavingszorg, het voortgezet onderwijs in Uithoorn en Stichting Cardanus.