Keyware



Goedkoper elektronisch betaalverkeer is al een feit

Keyware reageert op oproep banken

Brussel, België¨ 30 oktober 2009 Het technologiebedrijf Keyware (NYSE/EURONEXT Brussel: KEYW), aanbieder van elektronische betaal- en getrouwheidssystemen en daaraan verwant transactiebeheer, is verheugd dat de banken het aantal elektronische betalingen tegen 2014 willen verdubbelen. Maar het wil de discussie ook juist kaderen.

Gisteren maakten de banken bij monde van Febelfin-topman Michel Vermaeke bekend dat ze het aantal elektronische betalingen willen opschroeven naar 2 miljard tegen 2014, een verdubbeling tegenover vandaag. De banken willen cash geld terugdringen wegens de verbonden kosten en het veiligheidsaspect. Ze krijgen daarbij de steun van minister Van Quickenborne, die al langer het jaarlijkse zwarte circuit, goed voor zon 40 miljard, wil aanpakken. UNIZO wil dan weer vooral dat het elektronisch betaalverkeer goedkoper wordt. Vandaag gebeuren nog driekwart van alle betalingen cash.

In deze discussie wil Keyware, de snel groeiende aanbieder van betaalterminals en autorisatiecontracten voor debet- en creditkaarten, zich zeker niet onbetuigd laten.

CEO Stéphane Vandervelde: Uiteraard zijn wij blij met de oproep tot meer elektronisch betalen. Een verdubbeling tegen 2014 ligt trouwens in de lijn van onze eigen groeiprojectie. Of het goedkoper moet worden? Wel, dat kan al perfect via Maestro als alternatief voor Bancontact/MisterCash. Ook Mastercard, uitgever van Maestro, heeft zopas beslist om op betalingen via Maestro geen percentage meer aan te rekenen, maar een vaste fee per transactie.

Zwart geld

Alle betalingen via een betaalterminal zijn inkomsten in het wit. Elektronisch betaalverkeer lijkt dus een machtig wapen in de strijd tegen belastingontduiking. Vandervelde: De laatste jaren is de technologie enorm geëvolueerd. Vandaag bieden we supersnelle vaste, draagbare en mobiele toepassingen voor elke sector en beroepsactiviteit.

Wat met Proton?

In de marge van de discussie zegt Keyware dat het Proton-verhaal eigenlijk in dezelfde lijn zit. Na de mededeling van Carrefour om te stoppen met het aanbieden van Proton dacht men ten onrechte dat dit voor ons een slechte zaak zou zijn. Wel integendeel, wij halen onze omzet net uit alle andere elektronische betalingen. Zelfs het verdwijnen van Proton tout court zou voor ons enkel maar voordelen opleveren, merkt Vandervelde op.

Over Keyware

Keyware, gevestigd in Zaventem, is een beursgenoteerd technologiebedrijf dat oplossingen levert voor elektronisch betalen, getrouwheidssystemen en transactiebeheer. Sinds Keyware van start ging met het verhuren van betaalterminals (begin 2004) ligt de focus van het bedrijf op het aanbieden van betaalterminals aan voornamelijk zelfstandige ondernemers, steden, gemeenten en politiediensten, en vrije beroepen; marktsegmenten die de laatste jaren een sterke groei in aantal toestellen kende. Keyware heeft momenteel meer dan 10 000 kanten in portefeuille, samen goed voor ongeveer 25 miljoen betaal- en getrouwheidstransacties per jaar. Het bedrijf telt 50 medewerkers.

Voor bijkomende informatie, contacteer :

Keyware Technologies

Dhr. Steìphane Vandervelde

President & CEO

ir@keyware.com

T: +32 478 208 028

www.keyware.com

copyright © 2006 Keyware