Politie Twente

Persberichten Politie Twente 30 oktober 2009

Barbera Oerbekke / Rosita de Vries / Marije Versteeg: 053-4555588

Aandachtvestiging op man die kinderen aanspreekt

Oldenzaal
Woensdag 28 oktober zijn bij de Oldenzaalse politie enkele meldingen binnengekomen dat er aan de Erve Stegeman, de Schipleidelaan en de Zilverschoon een onbekende man kinderen aanspreekt. Het betreft een Nederlandse man, ongeveer 40 jaar oud, met een bruine pet en hij fietst op een donkere herenfiets.

Ook vorig jaar zijn er enkele van dit soort overlastmeldingen bij de politie gemeld. De politie neemt de meldingen serieus en is wederom een onderzoek gestart. Mensen die iets dergelijks is overkomen en dit nog niet bij de politie gemeld hebben, worden verzocht dit wel te doen. De politie zal op verschillende tijdstippen op diverse plekken extra surveilleren.

Als er mensen zijn die iets verdachts zien, neemt u dan direct contact op met de politie Twente, afdeling Oldenzaal via 0900-8844. Dit geldt natuurlijk altijd en niet specifiek gericht op de overlastmeldingen rondom de onbekende man.

(2009047247/047240/0447499)

Gevaarlijke medicijnen verloren Oldenzaal
Vrijdag 30 oktober omstreeks 12.00 uur is een inwoner uit Oldenzaal in de omgeving van de Ootmarsumsestraat en Haverstraat zijn portemonnee met medicijnen verloren.

Het gaat om plusminus 20 tabletten Methadon. Deze tabletten zitten in een zwarte herenportemonnee waarin eveneens zijn id-kaart zit. De tabletten kunnen bij inname door kinderen gevaarlijk zijn. Een ieder die ze aantreft wordt verzocht ze naar een politiebureau te brengen. Ook kunt u telefonisch contact opnemen met de politie in Oldenzaal via 0900-8844. (2009047826)

Almeloër met drugs aangehouden Almelo
Tijdens een controle is op 29 oktober een 42-jarige automobilist aangehouden die in het bezit was van hard- en softdrugs. Hij is overgebracht naar het politiebureau waar hij voor onderzoek in verzekering is gesteld.

Surveillerende agenten zien op de Adastraat in Almelo omstreeks 20.30 uur een automobilist rijden. De agenten houden de automobilist staande en vragen naar zijn rij- en kentekenbewijs. Dan blijkt dat de auto onverzekerd is en de automobilist, een 42-jarige Almeloër, geen geldig rijbewijs heeft en ook nog een boete open heeft staan. De 42-jarige bekent direct schuld en zegt eveneens dat hij in het bezit is van drugs. De controlerende agenten constateren dat hij in het bezit is van zowel hard als softdrugs en houden de 42-jarige aan. Hij is overgebracht naar het politiebureau en voor verder onderzoek in verzekering gesteld. (2009047654)

Aanrijding tussen voetganger en scooter Enschede
Donderdagmorgen 29 oktober vond een aanrijding plaats op de Varviksingel in Enschede tussen een voetganger en een scooter.

Donderdag 29 oktober rond 08.00 uur stak een 76-jarige vrouw uit Enschede met Varviksingel over. Hierbij verleende ze geen voorrang aan de van links komende scooterbestuurder, die over de Varviksingel reed in de richting van de Brinkstraat. De jongen op de scooter, een 16-jarige Enschedeër, had nog geprobeerd te remmen, maar kon een aanrijding niet meer voorkomen. De vrouw kwam ten val en moest per ambulance, met onbekend letsel, naar het ziekenhuis worden overgebracht. (2009047425)

Winkeldief op heterdaad betrapt Enschede
Op donderdag 29 oktober is een 59-jarige man, zonder vaste woon- of verblijfplaats, aangehouden in verband met winkeldiefstal aan het Van Loenshof in Enschede.

De politie kreeg donderdag 29 oktober rond 15.55 uur melding van diefstal bij een winkel aan het Van Loenshof in Enschede. Het winkelpersoneel had de man in de kraag gevat terwijl hij een aantal goederen uit de winkel probeerde te stelen. Totdat de politie ter plaatse kwam, hielden zij de winkeldief vast. De man was het hier duidelijk niet mee eens en bedreigde het winkelpersoneel en probeerde de medewerkers te slaan. Toegesnelde politieagenten hebben de 59-jarige man, zonder vaste woon- of verblijfplaats, aangehouden voor winkeldiefstal met geweld. Hij is voor verder onderzoek in verzekering gesteld. (2009047601)

Inbrekers slaan hun slag, politie zoekt getuigen Hengelo
In de nacht van woensdag op donderdag, 29 oktober, heeft een inbraak plaatsgevonden bij een groothandel aan de David Ricardostraat in Hengelo. De dader(s) hebben het hele bedrijf doorzocht en voor een aanzienlijk bedrag verschillende goederen weggenomen.

Donderdagochtend 29 oktober deed de 44-jarige eigenaar van een groothandel aan de David Ricardostraat in Hengelo een vervelende ontdekking. Inbrekers hadden voor een aanzienlijk bedrag goederen uit het bedrijf ontvreemd. De inbraak moet gepleegd zijn tussen woensdagavond 28 oktober rond 20.00 uur en donderdagmorgen 29 oktober rond 09.35 uur.

De politie is een onderzoek gestart naar deze inbraak en op zoek naar getuigen. Hebt u iets gezien aan de David Ricardostraat in Hengelo die bewuste nacht? U wordt verzocht contact op te nemen met de afdeling Hengelo van Politie Twente, te bereiken via 0900-8844. Of via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000. (2009047436)

Man gewond bij frontale botsing Enschede
Donderdag 29 november omstreeks 09.30 uur raakte een automobilist gewond bij een aanrijding op de Kanaalstraat in Enschede.

Donderdagmorgen omstreeks 09.30 kwam een 42-jarige automobilist uit Hengelo uit een uitrit en draaide rechtsaf de Kanaalstraat op. Op de Kanaalstraat kwam hem een vrachtwagen tegemoet rijden, die op dat moment ingehaald werd door een 25-jarige automobilist uit Enschede. Een aanrijding tussen de beide auto's kon niet meer worden voorkomen. De 42-jarige man uit Hengelo moest met onbekend letsel per ambulance worden overgebracht naar het ziekenhuis. De 25-jarige automobilist bleef ongedeerd.

De politie onderzoekt de toedracht van het ongeval en proces-verbaal wordt opgemaakt. (2009047428)

Motorrijder zonder motorrijbewijs gewond na ongeval Enschede
Donderdag 29 november vond omstreeks 17.30 uur een ongeval plaats op de Wethouder Beversstraat in Enschede. Een 33-jarige motorrijder uit Enschede raakte hierbij gewond.

Een 42-jarige automobiliste uit Haaksbergen reed op de Wethouder Beversstraat, komende uit de richting van de Burg. M. van Veenlaan. Zij wilde vervolgens links afslaan richting een parkeerplaats van het zorgcentrum en stond daarom even stil. Achter haar stonden meerdere auto's te wachten. Een motorrijder, eveneens komend uit de richting van de Wethouder Beversstraat, haalde deze auto's links in en zag niet dat de vrouw links wilde afslaan. Op het moment dat de 42-jarige automobiliste optrok, reed de motorrijder tegen het linkerportier van de auto van de vrouw. De motorrijder moest met onbekend letsel per ambulance worden overgebracht naar het ziekenhuis.

De motorrijder was niet in het bezit van een motorrijbewijs. Tegen hem zal proces-verbaal worden opgemaakt. (2009047647)

Huisverbod uitgereikt
Almelo
Een 56-jarige man uit Almelo is vrijdagochtend 30 oktober omstreeks 01:00 uur aangehouden in verband met huiselijk geweld tegen zijn 24-jarige vriendin. De man kreeg een huisverbod. (2009047711)

Huisverbod
Het huisverbod is bedoeld om huiselijk geweld verder terug te dringen. Het huisverbod houdt in dat een pleger van huiselijk geweld in beginsel tien dagen zijn of haar woning niet meer in mag en in die periode ook geen contact mag opnemen met de partner of de kinderen. De maatregel biedt de mogelijkheid om in een noodsituatie te voorzien in een afkoelingsperiode waarbinnen de nodige hulpverlening op gang kan worden gebracht en escalatie kan worden voorkomen. Het huisverbod kan ook worden opgelegd bij kindermishandeling of een ernstig vermoeden daarvan. Het huisverbod wordt in de vorm van een beschikking uitgereikt door de burgemeester of door de politie indien zij daartoe wordt gemandateerd. De burgemeester kan afhankelijk van de situatie het huisverbod verlengen tot maximaal vier weken. Een uithuisgeplaatste die zich niet aan het huisverbod houdt, kan maximaal twee jaar gevangenisstraf krijgen of een taakstraf. De uithuisgeplaatste heeft de mogelijkheid om tegen het huisverbod in beroep te gaan bij de bestuursrechter.

Voor meer informatie over het huisverbod kijk op www.huisverbod.nl

Winkeldief aangehouden
Enschede
Donderdagmiddag 29 oktober omstreeks 13.00 uur is een winkeldief aangehouden bij een warenhuis op het H.J. van Heekplein. Een medewerker van het warenhuis zag dat een man, een 33-jarige Rus zonder vaste woon- of verblijfplaats, goederen meenam zonder deze te betalen. De man werd door de politie aangehouden. De man bleek een dure jas te hebben gestolen.

De man blijkt illegaal in Nederland te verblijven. Daarom is hij overgedragen aan de vreemdelingenpolitie. (2009047531)

Resultaten controledag

Oldenzaal

Op donderdag 29 oktober vond in Oldenzaal een controledag plaats. De ochtendcontrole is uitgevoerd door Politie Twente. In de middag werd het controleteam uitgebreid met medewerkers van het GVO (Gebiedsgebonden Verkeersondersteuning), de Koninklijke Marechaussee, Douane, Belastingdienst en Stadstoezicht.

Doel van deze actie is de veiligheid in het verkeer en de wijk te vergroten. Daarvoor werden de jeugd en winkelcentra gecontroleerd en werd gericht gecontroleerd op milieu-overtredingen en overtredingen bij het uitlaten van honden. Daarnaast werd gekeken of voertuigen of hun bestuurders op enige wijze gesignaleerd staan.

Al deze controles werden tussen 06.30 uur en omstreeks 22.00 uur op diverse locaties in Oldenzaal uitgevoerd aan de hand van de klachten van de wijkbewoners en eigen ervaringen van de politie.

In het kader van verkeerscontroles werden in totaal ruim 600 processen-verbaal uitgeschreven voor de meest uiteenlopende zaken, waaronder het voeren van de verkeerde of een defecte verlichting, foutief of geen gebruik maken van de autogordel, onvoldoende zicht voorruit en het rijden zonder (geldig) rijbewijs.

Opvallend is het aantal processen-verbaal dat het VHT (Verkeers Handhavings Team) heeft opgemaakt bij het controlepunt op de Schipleidelaan. Het verkeer werd de hele dag gecontroleerd op snelheid. Hier werden maar liefst 498 bestuurders bekeurd voor het overtreden van de snelheidslimiet van 50 km per uur. De snelheden die werden gemeten liepen op tot 90 kilometer per uur.

Verder zijn enkele bekeuringen uitgereikt door Stadstoezicht, onder andere voor fout parkeren.

De Belastingdienst heeft 's middags 32 mensen staande gehouden. Van 22 bestuurders werd de auto in beslag genomen en 10 personen betaalden hun uitstaande schuld bij de Belastingdienst ter plaatse. Het gaat hierbij om een totaalbedrag van ongeveer E 640.000. Hiervan is E 3.000 ter plaatse geïnd en vertegenwoordigen de inbeslagnames een bedrag van ruim E 637.000. (2009038139)


---- --