Ingezonden persbericht


SCHRIJF EN WIN!

Word De Nijmeegse Nieuwe en win een laptop (t.w.v. ¤500)!

Je hebt nog een kleine drie weken de tijd om een tekst (verhaal, songtekst, dagboekschetsen, gedichten, raptekst) in te sturen en De Nijmeegse Nieuwe te worden. Je maakt daarmee kans om een laptop (t.w.v. ¤500) te winnen!

Iedereen tussen de 12 en 21 jaar, woonachtig in de gemeente Nijmegen, kan meedoen aan deze schrijfwedstrijd. Zolang de tekst maar maximaal 1000 woorden bevat (bij poëzie geldt: drie tot vijf gedichten). Een tekst kan vóór 30 oktober ingestuurd worden naar wedstrijd@denijmeegsenieuwe.nl. Het reglement is te vinden op www.denijmeegsenieuwe.nl.

Prijzen
Wie meedoet aan De Nijmeegse Nieuwe maakt kans op verschillende prijzen. Er zijn twee categorieën: jong (12 tot en met 16 jaar) en oud (17 tot en met 21 jaar). In elke categorie zijn er boekenbonnen te winnen, en als hoofdprijs: een laptop! De winnaar van de publieksprijs ontvangt een Billy-boekenkast met gevulde plank.

Jury
De jury van De Nijmeegse Nieuwe bestaat onder andere uit actrice Fatma Genç (bekend als Irmak in de Zapp-serie Spangas), Arjen Lubach (schrijver en bekend van Lama Gezocht) en Noortje Kessels (literatuurwetenschapper en schrijft onder andere voor 8Weekly). Zij beoordelen de ingezonden teksten en maken op woensdagavond 25 november de winnaars bekend in arthouse LUX.

De Nijmeegse Nieuwe is een samenwerking van Het Inter-Lokaal, Literair Productiehuis Wintertuin en Stichting Literaire Activiteiten Nijmegen en wordt mede mogelijk gemaakt door de gemeente Nijmegen.

Meer informatie is te vinden op: www.denijmeegsenieuwe.nl