Ingezonden persbericht


Concept uitgebreid met tweede tent voor echte piraten en helden van toen

Nieuwe formule MPF in
première in Nieuwleusen

NIEUWLEUSEN - Het Mega Piratenfestijn in Nieuwleusen krijgt een primeur. Om de formule van het feest een nieuwe impuls te geven, komt er een tweede evenemententent met een eigen programma te staan. Deze 'Veteranentent', zoals organisator Eddy Mensink de tent al noemt, zal een affiche bieden vol met piratenacts van vroeger. Een greep uit het programma? New Four, De Four Tak en Jan Boezeroen. De presentatie van het extra podium is in handen van 'good old' Chiel Montagne.

"Vanuit de vaste bezoekers bestond er ontzettend veel vraag naar de artiesten en liedjes van toen", vertelt Eddy Mensink. "Om daaraan tegemoet te komen, hebben we zelfs een eigen act opgericht: De Piratentoppers. Martin Dams, Harm Wolters en Patrick! zingen samen liedjes uit de oude doos. En de reacties op hun optredens zijn enorm goed. Dat heeft ons te denken gegeven. Daarnaast vonden we het ook tijd om de formule van het feest te vernieuwen. We trekken inmiddels al zes jaar door Nederland en al die jaren is de opzet nauwelijks veranderd. Dus hebben we besloten om de artiesten van toen en de echte piratenartiesten een eigen podium te geven. Dat doen we in Nieuwleusen voor het eerst. Dat is het dorp waar ikzelf vandaan kom en dat is het dorp waar het samen met Lemelerveld allemaal begonnen is." Op het programma van de tent staan optredens van de legendarische piratenact Four Tak, de New Four, Jan Boezeroen ('De Fles'), Theo Diepenbrok ('Oh darling, when we are together'), de Sunstreams ('Aan de grens van de Duitse heuvelen') en Jan & Zwaan. In totaal zal het podium ruimte bieden aan circa vijftien acts. Meer namen volgen nog. "En wie anders dan Chiel Montagne (presentator 'Op losse groeven' en later 'Op volle toeren' kan zoiets presenteren", stelt Eddy. "Toen we hem vroegen was hij meteen enthousiast." Eddy hoopt dat de nieuwe opzet van het feest aanslaat. "Dan zullen we de extra tent ook op andere feesten introduceren", stelt hij. "Niet overal hoor, want we hebben ook enkele locaties waar het qua ruimte gewoon niet mogelijk is, maar we zijn van plan om dit op zoveel mogelijk plaatsen te doen! Weet je, er bestaat gewoon ontzettend veel vraag naar de hits van toen. Met name bij de echte piraten. In de grote tent presenteren we een programma met veel namen van nu, een programma met veel grote namen, met de Veteranentent willen we de mensen die aan de wieg van deze cultuur hebben gestaan, bedanken!"

Polonaise
Het Mega Piratenfestijn is op vrijdag 30 oktober voor de zesde keer te gast in Nieuwleusen. Het reizende muziekfestival vindt die dag plaats in twee enorme feesttenten bij de hoek Westeinde/Dedemsweg. In de andere festivaltent kunnen de bezoekers kijken naar optredens van onder andere Jan Smit, Nick & Simon, Jan Keizer, 3 J's, Jannes, René Schuurmans en Frans Duijts. Kaarten kosten 22,50 euro. De formule is even simpel als doeltreffend. Een groot aantal bekende artiesten treedt op en de van RTV-Oost bekende presentator Willie Oosterhuis (en zometeen dus ook Chiel Montagne) jut het publiek op tot volledige euforie. Ook op het podium is ruimte voor enkele gelukkige bezoekers. Het resultaat is dat de sfeer van het podium afspat. De condens komt van het tentzeil naar beneden. En het publiek bouwt zijn eigen feestje. In de polonaise, hossend of gewoon lekker met een biertje in de hand van achteruit de tent (waar alles wat op het podium gebeurt te volgen is op grote filmschermen). Sfeer, sfeer en nog eens sfeer. De Mega Piratenfestijnen zijn geen feesten, het zijn vieringen. Vieringen van het piratenleven; vieringen voor de liefhebbers van deze zenders en vieringen van de (doorgaans) Nederlandstalige muziek. En dat hebben de landelijke media inmiddels ook door. Niet voor niets is het MPF een samenwerking aangegaan met de TROS, die registraties van het festival maakt voor het programma Sterren.nl. Het programma bestaat niet alleen uit grote namen. Ook verschillende talenten uit de regio rond Nieuwleusen zullen een kans krijgen om hun liedjes te zingen voor een groot publiek.

Programma

Het programma van het MPF in Nieuwleusen ziet er als volgt uit: Jan Smit, Nick & Simon, Jannes, 3J's, Jan Keizer, Monique Smit, Helemaal Hollands, Stef Ekkel, Koos Alberts, Alex, Grad Damen, Peter Koelewijn, René Schuurmans, René Karst, Dennie Christian, Thomas Berge, Frans Duijts, Corry Konings, Bouke, Piratentoppers, Harm Wolters, Patrick!, Martin Dams, Sterren van Goud, Jan & Zwaan, Jacques Herb, Koos en Joke, Henk Pleket, Tips voor de Top en vele, vele anderen. De Veteranentent: New Four, Four Tak, Jan Boezeroen, Theo Diepenbrak, Sunstreams, Jan & Zwaan en vele anderen.

Voorverkoop

Kaarten kosten 22,5 euro en zijn verkrijgbaar bij: Café De Brouwerij, Kantoorboekvakhandel Nico de Graaf, The Readshop en Café 't Witte Peerd in Nieuwleusen; Groentenhal Eef Stel in Dalfsen; CD Hal in Ruinen; Primera in Dedemsvaart; Café/zaal Reimink in Lemelerveld; Primera in Zwolle; Café De Japperij in Staphorst; De Smulbaai in Heino; Expert Holterman in Raalte; Café 'n Esch in Den Ham; Café Ome Dries in Slagharen; CD Zaak Fotoshop Tuinman in Hasselt en Music Store in Ommen. Daarnaast zijn kaarten verkrijgbaar bij alle vestigingen van Music Store en Primera in Nederland; bij Paylogic (www.paylogic.nl, tel: 0900-72956442) of www.megapiratenfestijn.nl.

Info
Locatie: hoek Westeinde/Dedemsweg in Nieuwleusen
Entree: 22,50 euro
Tenten open: 18.30 uur
Aanvang: 20.00 uur
Voor meer informatie kunt u een kijkje nemen op www.megapiratenfestijn.nl.