Fietsfreaks warmen zich op voor Bike MOTION Benelux 2009


Persbericht
Utrecht, 7 oktober 2009

Trefpunt voor sportieve fietsers met internationaal aanbod

Tienduizenden fietsfreaks warmen zich al op voor een bezoek aan Bike MOTION Benelux 2009, van vrijdag 30 oktober tot en met zondag 1 november in Jaarbeurs Utrecht. De veertiende editie van dit trefpunt voor sportieve fietsers wordt één grote fietshappening, vol entertainment, wielercoryfeeën, stuntrijders, modeshows, gezellige terrassen en uiteraard een actueel internationaal fietsaanbod voor alle sportieve disciplines.
De belangstelling voor deelname is dermate groot dat beursorganisatie VNU Exhibitions een extra, vierde, hal voor Bike MOTION Benelux heeft ingericht. De totale wielerbranche is bij elkaar, met deelnemers uit de Benelux, Frankrijk, Duitsland en, meer dan ooit, van Italiaanse zijde. Veel merken zien de Nederlandse markt als de gateway naar Europa.

Expertise toprenners
Jordy Veldhuizen, Retail Support Manager van Giant Benelux: ,,Bike MOTION Benelux is een geweldig platform om als fabrikant rechtstreeks in contact te komen met de eindgebruiker. De Rabo Wielerploeg rijdt op onze fietsen en wij profiteren enorm van de ervaringen en expertise van deze toprenners, die bij alle belangrijke rondes en klassiekers aan de start verschijnen. Naast de input van de profs is de mening van de consument voor ons van groot belang voor de productontwikkelingen. De terugkoppeling van beursbezoekers vorig jaar zijn terug te zien in onze fietsen voor het aankomende seizoen op onze stand in hal 12, C010''.

Fietskick
De fietsfanaten zullen op Bike MOTION Benelux een ware fietskick oplopen bij het zien van de fraaie looks, styling, verbeteringen op het gebied van aerodynamica en technische innovaties van fietsen die volgend jaar in de winkel zullen staan. Bij de racefietsen nieuwe carbon baan- en wegframes, de nieuwste generatie magnesium fietsen en carbonwielen, een speciale fitnessbike en een fiets met damesspecifieke geometrie.
Ook bij de mountainbikes zijn de ontwikkelingen niet stil blijven staan. Voor de downhillsport is een fiets ontworpen, volgens de nieuwste geometrische uitgangspunten, die elk terrein aan kan en onder de zwaarste omstandigheden goed is voor een podiumplaats. Marathons met zeer veel klimmen en dalen? Geen probleem met de alleskunners onder de MTB's die op Bike MOTION Benelux worden gepresenteerd.

Wielercafé
De bezoekers kunnen over de beurs uitwaaieren naar het Wielercafé vol wielerproza, en naar een bijzondere presentatie van fietsen 'met een verhaal'. Ook de Wilier waarop Marco Pantani de etappe naar de Mont Ventoux won en de 'gouden' fiets van Fabian Cancellara, winnaar van de tijdrit op de Olympische Spelen van 2008 zijn hier van nabij te bewonderen.

Andes Trail
Verder een aanbod, groter dan ooit aan fietsreizen in de 'Toerismestraat' met achttien gespecialiseerde partijen, met bestemmingen in Europa, de Vogezen en Trentino bijvoorbeeld, of veel verder weg. Wat te denken van wereldwijde exotische fietsvakanties of voor de echte doorzetters de 11.000 km lange Andes Trail. En alle benodigde kleding en accessories, voedings- en verzorgingsproducten kunnen op Bike MOTION Benelux alvast worden uitgezocht.

ONK Bandenlichten
In de vier beurshallen kunnen hier en daar ook handen uit de mouwen. Bij het Open Nederlands Kampioenschap Bandenlichten bijvoorbeeld. Een prima oefening als je eens lek staat en bovendien met kans op leuke prijzen. De winnaar gaat naar huis met een leven lang gratis Vredestein banden.

Trialdemo's
Een greep uit andere activiteiten: professioneel advies over sporttraining en sportvoeding, informatieve lezingen, onder andere over GPS, een kinderparcours met opstap, gratis voor de kleintjes tot twaalf jaar en bij het welbekende Holland sport Wielerbaan zit je weliswaar uit de wind maar zal het zweet toch op je rug staan. De Belgische broers Kenny en Wesley Belaey, die elf wereldtitels onder elkaar verdelen, geven spannende trialdemonstraties. Onder begeleiding van het Belaey Trial Team kunnen bezoekers zelf een poging wagen en hun evenwicht testen.

Rabo en Vacansoleil
De Raboploeg en de Vacansoleil renners geven dit jaar beide acte de présence op Bike MOTION Benelux. De Raboploeg neemt de wielerbus weer mee, Vacansoleil de vrachtwagen en renners van beide teams zijn aanwezig voor een Meet & Greet en een handtekeningensessie.

Openingstijden
De openingstijden van Bike MOTION Benelux 2009 zijn vrijdag 30 oktober van 14.00 tot 21.00 uur, zaterdag 31 oktober en zondag 1 november van 10.00 tot 17.00 uur. Maandag 2 november is de beurs van 10.00 tot 17.00 uur uitsluitend toegankelijk voor vakhandel en pers.

Voor meer informatie: www.bikemotionbenelux.nl


Noot voor de redactie (

VNU Exhibitions