Ingezonden persbericht


Wervingscampagne Mission Olympic én Coca-Cola vlagdrager op 2010 FIFA World Cup(TM) van start

Om jongeren te stimuleren een actieve leefstijl te hanteren, zijn Coca-Cola, NOC*NSF en de KVLO (de beroepsvereniging van leraren lichamelijke opvoeding) in 2002 een samenwerking aangegaan en hebben ze 'Mission Olympic' ontwikkeld. Mission Olympic is de grootste schoolsportcompetitie van Nederland waarmee jaarlijks zo'n 150.000 middelbare scholieren van ongeveer 200 scholen in beweging komen en samen het plezier van sporten beleven. Op vrijdag 4 juni 2010 vindt weer de populaire School Final van Mission Olympic in het Olympisch Stadion plaats waar 5500 finalisten uit heel Nederland om het Nationaal schoolsportkampioenschap in zestien verschillende sporten zullen strijden. Om nog meer jongeren te bereiken en enthousiast te maken werkt Mission Olympic nauw samen met TMF om door middel van muziek beweging en sport dichterbij te brengen.

Speciale wervingscampagne
De wervingscampagne van Mission Olympic is deze week van start gegaan via een tv-commercial en diverse communicatiemiddelen op middelbare scholen in Nederland. De campagne zal dit jaar een bijzondere aanvulling krijgen, want als sponsor van de 2010 FIFA World Cup(TM) mag Coca-Cola exclusief zes jongeren naar Zuid-Afrika sturen om de Nederlandse vlag het veld op te dragen bij de eerste wedstrijd van Nederland. Om in aanmerking te komen voor officiële Coca-Cola vlagdrager moet de school van de potentiële vlagdrager deelnemen aan Mission Olympic en dient de scholier zelf een motivatie te sturen waarom juist hij of zij als vlagdrager naar de 2010 FIFA World Cup(TM) zou mogen afreizen. In vervolg op de inschrijvingen - kan tot 14 november - vinden selectierondes plaats die in een speciaal Mission Olympic programma op TMF uitgezonden zullen worden.

Meer jongeren in beweging
Via Mission Olympic en het unieke programma van de Coca-Cola vlagdragers zetten Coca-Cola, NOC*NSF en de KVLO zich in om jongeren het plezier van sport te laten ervaren. Op www.missionolympic.nl staat meer informatie over de grootste schoolsportcompetitie in Nederland en hoe scholieren kans kunnen maken om als Coca-Cola vlagdrager aan de 2010 FIFA World Cup(TM) in Zuid Afrika deel te nemen.