Ingezonden persbericht


Discovery Networks Benelux herpositioneert Discovery World

Amsterdam, 30 november 2009 - De digitale documentaire zender Discovery World ondergaat een herpositionering. Met de herkenbaardere identiteit wil Discovery Networks Benelux haar digitale zenderportfolio verder versterken. Discovery World richt zich na de herpositionering nog duidelijker op de volwassen man met een diepgaande interesse voor het hoe, wat en waarom van het leven. De herpositionering gaat in op 1 november aanstaande.

Discovery World herontdekt het hoe, wat en waarom van de wereld om ons heen in hoogstaande documentaires en diepgaande series. Zo gaat in december Discovery Ardi in première, waarin de baanbrekende vondst van het vrouwelijke, 4.4 miljoen oude Ethiopische skelet centraal staat. Wetenschappers werkten 15 jaar lang in het geheim aan de vondst die nieuw licht werpt op de menselijke evolutie. Ook series als JFK: Inside the target car, waarin de laatste kijk op de moord op JFK wordt uitgelicht, en Raging Planet, waarin een indringend beeld wordt gevormd van onze aarde aan de hand van dramatische weersverschijnselen zien in december het licht op Discovery World.

Alco de Jong, VP of Channels, Discovery Networks Benelux: "Sinds de digitale zenders recentelijk worden gemeten door het SKO, zien wij dat onze digitale portfolio goed scoort. Door Discovery World nog duidelijker en herkenbaarder te positioneren, spelen wij in op de groeiende behoefte van de Nederlandse kijker naar kwalitatieve programma's waar je wat aan hebt en die onze nieuwsgierigheid beantwoord. Met het vernieuwde Discovery World bouwen wij onze zenderportfolio nog verder uit en zullen nog meer kijkers de weg naar ons weten te vinden." Een vernieuwd logo en on air brand campagne maken deel uit van de nieuwe look & feel, waardoor Discovery World een nog herkenbaardere identiteit krijgt. Discovery World heeft wereldwijd 16 miljoen kijkers en is in Nederland beschikbaar in het extra digitale pakket van de kabelaars en via IPTV distributeurs.

-Einde-
Aanvullende informatie voor de redactie:
Discovery Networks Benelux maakt deel uit van Discovery Communications, (NASDAQ: DISAD, DISBD, DISCK): 's werelds grootste non-fictie mediabedrijf, met ruim 1,5 miljard gecumuleerde abonnees in meer dan 170 landen. Discovery Networks Benelux voert zeven zenders in Nederland en België, waarvan Discovery Channel en Animal Planet in Nederland overal te ontvangen zijn, en Discovery World, Discovery Science, Discovery HD, Animal Planet HD en Discovery Travel & Living digitaal. Vanaf 1 oktober is Discovery Channel analoog te ontvangen in heel Vlaanderen. De andere Discovery-kanalen waren al digitaal te ontvangen in Vlaanderen. Internationaal voert Discovery ook diensten zoals howstuffworks.com en treehugger.com. In Nederland bereikt Discovery Channel maandelijks 10 miljoen kijkers en heeft het de hoogste selectiviteit op mannen. Discovery Channel lanceerde onlangs 'SPECIES: een blauwdruk van jonge mannen', de grootste studie naar de Europese man ooit. Het onderzoek bevestigt Discovery Channel's rol als expert op het gebied van jonge mannen. Discovery Channel is te volgen op www.twitter.com/discoveryned.