Gemeente Nijkerk


Wethouder Walet stelt zich niet meer herkiesbaar

Wethouder Renger Walet stelt
zich niet meer herkiesbaar bij
de gemeenteraadsverkiezingen
die op 3 maart 2010 worden gehouden. Het is en was een prachtige tijd. Ik heb 16 jaar in
de gemeentebesturen van Hoevelaken en Nijkerk gezeten en ben daarvan de laatste 8 jaar wethouder in Nijkerk geweest. Het is goed om het stokje door
te geven aan een nieuwe
generatie bestuurders.

Renger Walet kwam op 24 maart 1994 als lijsttrekker/fractievoorzitter voor het CDA in de gemeenteraad van de voormalige gemeente Hoevelaken.

Hij bleef dat tot de samenvoeging van de gemeenten Hoevelaken en Nijkerk op 1 januari 2000. Aansluitend kwam hij in de gemeenteraad van Nijkerk en op 11 april 2002 werd hij geïnstalleerd als wethouder in Nijkerk.

Als wethouder met de portefeuille Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieu, Bouw- en woningtoezicht, Gezins-, Jeugd- en Jongerenbeleid, Middenstandszaken en Horecabeleid heeft hij een grote bijdrage geleverd aan de ontwikkeling van de nieuwe gemeente Nijkerk.

De nieuwe gemeente Nijkerk heeft zich in deze periode ontwikkeld tot een sterke gemeente waar veel plannen op het gebied van wonen, werken, infrastructuur en natuur- en landschap zijn en worden gerealiseerd. Binnen zijn portefeuille waren de Integrale Ontwikkelingsvisie Nijkerk, het bestemmingsplan buitengebied Nijkerk, het jongerencentrum Chill-Out en het bestemmingsplan Oosterpoort hoogtepunten en inmiddels staan de plannen voor de nieuwste ontwikkelingen zoals de kern Nijkerkerveen alweer goed in de steigers.

Totdat er na de verkiezingen op 3 maart 2010 een nieuw college is geformeerd blijft Renger Walet zijn taken als wethouder met volledige inzet vervullen. Over zijn toekomst heeft hij nog geen vastomlijnde plannen. Ik laat mij verrassen door wat er op mij afkomt. Zeker is dat ik actief blijf en mijzelf voor de samenleving verdienstelijk wil blijven maken in een bestuurlijke of andere functie.

Nijkerk, 29 oktober 2009